Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/03/19)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στελέχη σε Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα

Αλλαγή φρουράς στη διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Πειραιώς, με την τοποθέτηση της κ. Ελένης Βρεττού ως ανώτερης γενικής διευθύντριας εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στη θέση της κ. Φωτεινής Ιωάννου, που αποχωρεί από τον όμιλο της Πειραιώς για να επιστρέψει στην Εθνική Τράπεζα. Η κ. Βρεττού κατείχε την ίδια θέση για την Ελλάδα και την Κύπρο στην HSBC και είναι γνωστή για τις επαφές που διατηρεί με την επιχειρηματική και εφοπλιστική κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι η HSBC αύξησε το δανειακό της χαρτοφυλάκιο 20% κατ’ έτος το 2017 και το 2018, ενώ στα θετικά της πιστώνεται η διορατικότητα που είχε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν μηδένισε σχεδόν την έκθεση που είχε η HSBC στη Folli Follie. Οσο για την κ. Ιωάννου, επιστρέφει στην Εθνική, στην οποία εργάστηκε για 12 χρόνια σε επιτελικές θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ιωάννου θα αναλάβει επικεφαλής στον τομέα των κόκκινων δανείων.

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE

«Τα ερωτήματα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE δεν απαντήθηκαν από τις αμήχανες δηλώσεις του κυρίου Παππά», τονίζει η Μαρία Σπυράκη. «Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι το σκάνδαλο είναι δημιούργημα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τότε, γιατί οι κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν για την περίοδο από το 2015 και μετά;» διερωτάται η κ. Σπυράκη και συμπληρώνει: «Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι ο κ. Μανώλης Πετσίτης είναι ένας ιδιώτης που απομακρύνθηκε το 2015 από το περιβάλλον του. Τότε, γιατί ο κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε το 2017 στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, ενώ ταυτόχρονα αμειβόταν πλουσιοπάροχα από τα ELFE του κ. Λαυρεντιάδη;».

Αποζημίωση για οικειοθελή αποχώρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Τη χορήγηση αποζημίωσης στους εργαζομένους που αποχωρούν οικειοθελώς από τον ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στην τελευταία του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να χορηγήσει, ως οικειοθελή παροχή, αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ στους εργαζομένους που παραιτούνται ύστερα από τουλάχιστον 25ετή συνολική συνεχή υπηρεσία στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ, ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή όχι.

Επιτροπή διεκδίκησης έργων στην J&P Αβαξ

Την ανάγκη σύστασης τριμελούς Επιτροπής Διεκδίκησης Εργων διαπίστωσε η διοίκηση της J&P Αβαξ. Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης προχώρησε στη δημιουργία του νέου αυτού θεσμικού οργάνου, το οποίο θα αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Λυσαρίδη, αντιπρόεδρο Δ.Σ. και εντεταλμένο σύμβουλο, Αθηνούλλα Δημητρίου-Ηλιάδη, εντεταλμένη σύμβουλο, και Ζωή Λυσαρίδου, διευθύντρια δημοπρασιών. Το νέο όργανο θα αναλάβει τη διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας σε όλες τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και την εν γένει διεκδίκηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Συγχαρητήρια Δραγασάκη για τα 72,1 εκατ. ευρώ

Συνάντηση με την προϊσταμένη και τους υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Αρχής Πιστοποίησης και Εξακρίβωσης Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων είχαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός Στ. Γιαννακίδης. Οι κ. Δραγασάκης και Γιαννακίδης ήθελαν να συγχαρούν από κοντά τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας διότι με τις ενέργειές τους πέτυχαν απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό των 72,1 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες το Δικαστήριο της Ε.Ε. έκανε δεκτή την προσφυγή της Ελλάδας, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί προηγούμενη απόφαση των Βρυξελλών για μείωση της χρηματοδοτικής συνδρομής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006, μέσω δημοσιονομικής διόρθωσης, παρακράτησης στην ουσία, ποσού 72,1 εκατ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή