Δημοσκόπηση ZDF: Ακατάλληλη για καγκελάριο κρίνει το 51% των Γερμανών τη διάδοχο της Μέρκελ

Δημοσκόπηση ZDF: Ακατάλληλη για καγκελάριο κρίνει το 51% των Γερμανών τη διάδοχο της Μέρκελ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακατάλληλη για το αξίωμα της Καγκελαρίου θεωρεί το 51% των Γερμανών την νέα αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, μετά τις πρώτες 100 ημέρες στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, μόνο το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διάδοχος της 'Αγγελα Μέρκελ στο κόμμα είναι κατάλληλη για να την διαδεχθεί και στην Καγκελαρία, ενώ το 41% εκτιμά ότι μπορεί να ηγηθεί του CDU με επιτυχία, με το 44% να εκφράζει επιφυλάξεις. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματός της, η κυρία Κραμπ – Καρενμπάουερ συγκεντρώνει την αποδοχή μόνο του 53% σε ό,τι αφορά την καταλληλότητά της για Καγκελάριος, ενώ αντίθετη άποψη διατυπώνει το 38%.

Στην ίδια έρευνα, στο ερώτημα σχετικά με τους σημαντικότερους πολιτικούς της χώρας, στην κορυφή παραμένει ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθούν η 'Αγγελα Μέρκελ, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ η κυρία Κραμπ – Καρενμπάουερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με πτώση στην δημοτικότητά της. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο υποψήφιος αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς, αν και μετά την ήττα του από την κυρία Κραμπ – Καρενμπάουερ δεν κατέχει δημόσιο αξίωμα, βρίσκεται στην 7η θέση των δημοφιλέστερων γερμανών πολιτικών.

Σε ό,τι αφορά την αντοχή της κυβέρνησης, το 71% των ερωτηθέντων φαίνεται πεπεισμένο ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα εξαντλήσει την θητεία του το 2021, ενώ μόνο το 23% εκφράζει αντίθετη γνώμη. Θετική θεωρεί το 71% και την προοπτική να παραμείνει η κυρία Μέρκελ Καγκελάριος έως το 2021 και αρνητική το 27%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή