Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στα «λουλουδάδικα» δίπλα στη Βουλή.Αρκετή ώρα μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, άγνωστοι προκάλεσαν επεισόδια και στα Εξάρχεια, όπου ένα Ι.Χ τυλίχθηκε στις φλόγες

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-1
Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-2

 

Η πορεία των μαθητών προς το Σύνταγμα και τη Βουλή που αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωποι των μαθητών τονίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου και του κ. Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-4

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους» απαιτώντας σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με πανό και τρικάκια και με το σύνθημα «ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο» μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι έτσι θα μετατραπεί το σχολείο σε φροντιστήριο και οι μαθητές λυκείου θα χάσουν την ευκαιρία απόκτησης γενικών γνώσεων.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-5

«Όπως και πανελλαδικά, διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο που μετατρέπει το Λύκειο σε φροντιστήριο, αφού θα έχουμε περισσότερα μαθήματα κατεύθυνσης αντί γενικής παιδείας, θα μας αφήνει αμόρφωτους ή μισομορφωμένους. Δηλαδή, τα άτομα που θα πάνε θετική κατεύθυνση δεν θα μάθουν ιστορία» όπως είπε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, μαθητής Γ΄ τάξης στο 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Μενεμένης, Ορέστης Θεοδωρίδης.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-6

Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το ιδιωτικό φροντιστήριο αν η ύλη παρέμενε η ίδια, «αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι αυξάνεται η ύλη και δεν θα φτάνουν (για να τη μάθουμε) ούτε οι έξι ώρες, που θα έχουμε στο σχολείο, με αποτέλεσμα να ανθούν και πάλι τα φροντιστήρια».

Οι μαθητές λυκείου που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή της πόλης ζητούν να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν τόσο νωρίς το μηχανογραφικό, το οποίο όπως λένε θα έχει λιγότερες επιλογές . «Με τα Επαγγελματικά Λύκεια ξέρουμε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ», σχολίασε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-7

Οι μαθητές διέσχισαν την Αριστοτέλους, πετώντας φυλλάδια, με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια έκανα πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Δηλώνουν πως η απάντηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι κινητοποιήσεις.

Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αλλαγές στην Παιδεία – Επεισόδια στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-8

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή