Διαψεύδει το Ιράν τη συμμετοχή τού σε κοινή επιχείρηση με την Τουρκία ενάντια στο PKK

Διαψεύδει το Ιράν τη συμμετοχή τού σε κοινή επιχείρηση με την Τουρκία ενάντια στο PKK

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κοινή επιχείρηση ενάντια στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) προχώρησαν η Τουρκία και το Ιράν σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Ξεκινήσαμε μία επιχείρηση μαζί με το Ιράν ενάντια στο PKK στα ανατολικά σύνορα μας σήμερα το πρωί και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Σοϊλού στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί συχνά εναέριες επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ενώ και στο εσωτερικό της χώρας οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει αρκετά μέλη της οργάνωσης.

Το Ιράν αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση

Το Ιράν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του PKK, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση ενάντια στο PKK, αλλά οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν συμμετείχαν», δήλωσε στο Fars στέλεχος του στρατού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή