Με νέα άνοδο κατά 0,46% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με νέα άνοδο κατά 0,46% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία στο ελληνικό Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο αυτήν τη φορά, έστω και αν στα υψηλά ημέρας η αγορά έδειξε σημάδια κόπωσης, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να αλλάξουν τη γενικότερα θετική εικόνα που επικράτησε σε όλους τους βασικούς δείκτες. Μετά την επανάκτηση των 700 μονάδων που σημειώθηκε πριν από πέντε συνεδριάσεις, η ανάκαμψη της αγοράς φτάνει το 4,14% ενώ τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη αγγίζουν το 10,8%. Το Χ.Α. έλαβε ώθηση από την περαιτέρω βελτίωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, παρά την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές λόγω των εξελίξεων γύρω από το Βrexit αλλά και εν αναμονή των αποφάσεων της Fed, με τους λίγους αγοραστές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις. Τα βλέμματα των επενδυτών συνεχίζουν να είναι στραμμένα και στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου των εισηγμένων αυτή την εβδομάδα, με τη Fourlis να ανακοινώνει σήμερα και τις Τιτάν, CNL Capital, Autohellas και Μοτοδυναμική την Πέμπτη.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 725,41 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε έως και τις 730,81 μονάδες με άνοδο 1,20%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,48 εκατ. ευρώ, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,51%, η μεσαία κεφαλαιοποίηση έκλεισε στο +0,38% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 587,49 μονάδες, στα χαμηλά ημέρας.

Εν τω μεταξύ, όπως έδειξαν τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood Capital Management, συνεχίζει να αυξάνει τις short θέσεις του στις ελληνικές τράπεζες και ειδικά στη μετοχή της Εθνικής, όπου το ποσοστό του ανήλθε στο 1,31%, από 1,24% πριν, ενώ το Marshall Wace προχώρησε σε μείωση κάτω από το 0,50% των αρνητικών του θέσεων επί των μετοχών της Πειραιώς, από 0,52% πριν.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance, είμαστε σε προεκλογική περίοδο, με το Χ.Α. να προεξοφλεί την πιθανότητα μιας κοινοβουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης πριν από τις ευρωεκλογές και με τις ξένες αγορές να βοηθούν την κίνηση. Φαίνεται πως, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί λύση και στον τραπεζικό κλάδο, μιας και είναι αναγκαίο για να αλλάξουν τα δεδομένα. Η κυβέρνηση, από την άλλη, τρέχει να κλείσει τα προαπαιτούμενα που έχουν μείνει πίσω, για να λάβει την επόμενη δόση, γεγονός που βοηθάει σαν νέο σε αναμονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή