Ρεκόρ καριέρας Γιάννη με 52 πόντους

Ρεκόρ καριέρας Γιάννη με 52 πόντους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Σίξερς με 130-125, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 52 πόντους (15/26 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 19/21 βολές). Εκτός από τους 52 πόντους, ο Γιάννης γέμισε τη στατιστική του με 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, ενώ έκανε μόλις δύο λάθη, και όλα αυτά σε μόλις 36 λεπτά συμμετοχής. Ο Ελληνας σούπερ σταρ γράφει ιστορία για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς πλέον βρίσκεται μία ανάσα μακριά από το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP). Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες του Λας Βέγκας, είναι το απόλυτο φαβορί για το συγκεκριμένο βραβείο, υπερισχύοντας της υποψηφιότητας του ηγέτη των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν. Με τη συγκεκριμένη επίδοση, ο Greek Freak έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος στην ιστορία του ΝΒΑ που σκοράρει πάνω από 50 πόντους, πίσω από τον Τόνι Πάρκερ (55 πόντοι / 5 Νοεμβρίου 2008) και τον Ντιρκ Νοβίτσκι (53 πόντοι / 2 Δεκεμβρίου 2004). Παρά την ήττα, οι Μπακς παραμένουν στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, με 52 νίκες και 18 ήττες.

Ο Αντετοκούνμπο δεν στάθηκε στο προσωπικό του ρεκόρ μετά το παιχνίδι, αλλά στην ήττα που υπέστη η ομάδα του: «Θα προτιμούσα τη νίκη από το ρεκόρ. Θα υπάρχουν παιχνίδια που δεν θα βάζουμε τα σουτ. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Σκληρά παιχνίδια σαν και αυτό θα μας βοηθήσουν στο μέλλον και στα πλέι-οφ. Κάθε παιχνίδι θα είναι σαν και αυτό. Πρέπει να βάλεις κάποια σουτ και να σταματήσεις τον αντίπαλο. Δεν το κάναμε αυτό, αλλά ας ελπίσουμε πως στο μέλλον θα αντιδράσουμε καλύτερα».

Στη Νέα Υόρκη, οι Νικς υποδέχτηκαν τους Λος Αντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς σε ένα παιχνίδι όπου δέχτηκε σκληρή κριτική από τον πρώην ΝΒΑερ, Γουόλτ Φρέιζερ, για την ηγετική του ικανότητα. Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού στην τελευταία φάση κέρδισε κατά κράτος τον «Βασιλιά». Με δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν και το σκορ στο 124-123, ο Λεμπρόν πήρε την τελευταία προσπάθεια, όμως ο Κροάτης τον έκοψε και στη συνέχεια τον κοίταξε υποτιμητικά. Παρ’ όλα αυτά, μετά το παιχνίδι, ο ίδιος μίλησε με σεβασμό για έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή