Στο μικροσκόπιο τα τρία ταξίδια του Τάραντ στην Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο τα τρία ταξίδια του Τάραντ στην Ελλάδα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ίχνη του Μπρέντον Τάραντ στην Ελλάδα ψάχνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αντιτρομοκρατική. Ο 28χρονος Αυστραλός έχει βρεθεί συνολικά τρεις φορές στη χώρα μας, όλες κατά τη διάρκεια του 2016. Οι δύο απ’ αυτές δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς είχε ταξιδέψει transit μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Την 29η Νοεμβρίου, συγκεκριμένα, είχε ταξιδέψει από το Κάιρο στο Βουκουρέστι με ενδιάμεσο σταθμό το «Ελ. Βενιζέλος». Εντεκα ημέρες αργότερα, τη 10η Δεκεμβρίου, ο Τάραντ είχε πραγματοποιήσει το αντίστροφο δρομολόγιο ταξιδεύοντας από Ρουμανία προς Αίγυπτο μέσω Ελλάδας. Το ενδιαφέρον της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώνεται στην τρίτη επίσκεψη του 28χρονου στην Ελλάδα, την άνοιξη του 2016.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, την 20ή Μαρτίου 2016 ταξίδεψε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και αυθημερόν μετέβη στο Ηράκλειο. Παρέμεινε στην Κρήτη για διάστημα μιας εβδομάδας απ’ όπου αποχώρησε με προορισμό τη Σαντορίνη. Τρεις ημέρες μετά, επιβιβάστηκε εκ νέου σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Μία εβδομάδα αργότερα, τα ίχνη του εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ταξίδεψε εκ νέου αεροπορικώς προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμάται ότι ο Τάραντ μετέβη οδικώς στη συμπρωτεύουσα, πιθανότατα με αυτοκίνητο που μίσθωσε από εταιρεία στην Αθήνα και παρέδωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής θα προσπαθήσουν να συλλέξουν πληροφορίες για τις κινήσεις του Αυστραλού κατά το διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ζητήσει από τις αρχές ασφαλείας τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών του Τάραντ, όπως επίσης και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων (πέντε τον αριθμό) που έχει χρησιμοποιήσει στο διάστημα από το 2016 μέχρι σήμερα. Επισήμως, τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ άλλες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήδη από χθες τα δεδομένα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών ασφαλείας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Κ», πάντως, αρμόδια πηγή διευκρίνισε ότι τα τηλέφωνα του 28χρονου δεν είναι πιθανό να «μιλήσουν» καθώς οι πάροχοι στην Ελλάδα δεν τηρούν τα δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων για διάστημα τριών ετών. Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα και ο αστυνομικός «σύνδεσμος» της Αυστραλίας στα Βαλκάνια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Σερβία.

Οι Ελληνες αξιωματούχοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο Μπρέντον Τάραντ ήρθε μόνος του στη χώρα μας. Εξετάζουν, μάλιστα, το σενάριο να ήλθε στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφθεί τοποθεσίες ιστορικής σημασίας, για τις οποίες είχε διαβάσει στο διάστημα της ριζοσπαστικοποίησής του. Τα μέλη της οικογένειάς του εξάλλου δήλωσαν στον Τύπο της Αυστραλίας ότι η συμπεριφορά του Τάραντ άλλαξε μετά τα ταξίδια που πραγματοποίησε το διάστημα 2016-2018 στην Τουρκία και στα Βαλκάνια. Ο 28χρονος επισκέφθηκε δύο φορές την Τουρκία, τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ταξίδεψε ακόμα σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο αλλά και στην Ουγγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή