Economist: Οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο – Στην 81η θέση η Αθήνα

Economist: Οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο – Στην 81η θέση η Αθήνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, μαζί με το Χόνγκ Κόνγκ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την σχετική ετήσια έρευνα του βρετανικού περιοδικού Economist. 

Η Αθήνα βρίσκεται στην 81η θέση πάνω από την Πράγα, τη Λισαβόνα και την Σόφια, αλλά σε χαμηλότερη θέση από αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

Είναι η πρώτη φορά που τρεις πόλεις μοιράζονται την πρώτη θέση, ενώ το Παρίσι, το οποίο βρισκόταν στη δεύτερη θέση στην περσινή κατάταξη, είναι μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στη δεκάδα. Η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Κοπεγχάγη είναι οι υπόλοιπες τρεις, ενώ το Πεκίνο, η Οσάκα, η Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες συμπληρώνουν την δεκάδα.

Η έρευνα συγκρίνει τις τιμές σε αγαθά, όπως το ψωμί, το κρασί, τα τσιγάρα και το πετρέλαιο, σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη Νέα Υόρκη ως σημείο αναφοράς μελετά τις μεταβολές στο κόστος ζωής κάθε πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή