Σε επιφυλακή οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών για την αυξανόμενη απειλή της ακροδεξιάς

Σε επιφυλακή οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών για την αυξανόμενη απειλή της ακροδεξιάς

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια τον κίνδυνο επιθέσεων από μέλη της ακροδεξιάς, όπως αυτές της προηγούμενης Παρασκευής εναντίον δύο τεμενών στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, και έχουν ενισχύσει την παρακολούθηση των οργανώσεων αυτών. 

Στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιταλία οι υπηρεσίες Πληροφοριών επισημαίνουν εδώ και πολλά χρόνια τους κινδύνους που προκαλεί η αυξανόμενη πόλωση της κοινωνίας, καθώς κάποιοι ενδέχεται να προσπαθήσουν να επιτεθούν στον μουσουλμανικό πληθυσμό των χωρών αυτών στο όνομα της μάχης κατά του τζιχαντισμού ή της μετανάστευσης. 

«Η Ευρώπη είναι σε μεγάλο κίνδυνο: ο εξτρεμισμός είναι σε άνοδο παντού και εμείς, οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, μεταθέτουμε πόρους για να ασχοληθούμε με την ακροδεξιά η οποία δεν περιμένει παρά τη σύγκρουση (…) Πρέπει πλέον λοιπόν να αναμένουμε και να εμποδίσουμε όλες αυτές τις ομάδες που θα ήθελαν κάποια στιγμή να εξαπολύσουν διεθνοτικές συγκρούσεις», είχε επισημάνει τον Μάιο του 2016 ο Πατρίκ Καλβάρ πρώην διευθυντής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (DGSI).

«Σε όλες τις δυτικές χώρες έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια μια αύξηση στα εγκλήματα μίσους και την τρομοκρατική βία ακροδεξιών οργανώσεων. Το αποδίδω στην αυξανόμενη πόλωση που ενίσχυσε τον εξτρεμισμό, όμως μόνο από την πλευρά των τζιχαντιστών, αλλά και από την πλευρά της ακροδεξιάς», επεσήμανε την Παρασκευή στο Πίτερ Νόιμαν διευθυντής του International Centre for the Study of radicalization (ICSR) με έδρα το Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή