Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ηγεσίας της Πυροσβεστικής κατέθεσε συγγενής θύματος της φωτιάς στο Μάτι

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ηγεσίας της Πυροσβεστικής κατέθεσε συγγενής θύματος της φωτιάς στο Μάτι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του αρχηγείου της Πυροσβεστικής και της υπηρεσίας εναερίων μέσων (ΥΕΜΠΣ) κατέθεσε χθες η Βαρβάρα Βουκάκη, που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στο Μάτι.

Μέσω του συνηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, η κ. Βουκάκη είχε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητήσει να της χορηγηθούν στοιχεία που αφορούσαν στις κινήσεις των ελικοπτέρων εναέριας επιτήρησης BK – 117 της Πυροσβεστικής το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Αφορμή για το αίτημά της υπήρξαν η παραδοχή ότι το πρώτο από τα ελικόπτερα τρία τέταρτα μετά την άφιξή του στο Μάτι αποχώρησε λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς και ότι τα άλλα δύο έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτιάς.

Στην αίτησή της προς την ηγεσία του σώματος η κ. Βουκάκη ζητούσε, ενδεικτικά, «να μου χορηγηθούν σχετικά έγγραφα που να αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, ελλείψεως των εν λόγω ελικοπτέρων».

Τα αιτήματά της ουδέποτε ικανοποιήθηκαν και χθες κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επισημαίνοντας ότι «συντρέχει επείγουσα περίπτωση και επικείμενος κίνδυνος να απολέσω κάποια από τα δικαιώματά μου, εάν δε λάβω εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα».

Ανάμεσα στα έγγραφα που ζητά είναι το ημερολόγιο του ελικοπτέρου BK -117, τα έγγραφα που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης των υπολοίπων δύο ελικοπτέρων, αλλά και πληροφορίες – στοιχεία που αφορούν στις κινήσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας εναερίων μέσων το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή