Αύξηση πωλήσεων, για τον όμιλο Φουρλή το 2018

Αύξηση πωλήσεων, για τον όμιλο Φουρλή το 2018

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περυσινή χρονιά έκλεισε για τον όμιλο Φουρλή με αύξηση πωλήσεων και κερδών, με την ανάπτυξη να προέρχεται όσον αφορά τον οικιακό εξοπλισμό από τη δραστηριότητα κυρίως εκτός Ελλάδος και αναφορικά με την πώληση αθλητικών ειδών από τη μεγάλη ενίσχυση στην εγχώρια αγορά, απόρροια της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, το 2018 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 448,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,3% σε σύγκριση με το 2017. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 44,3 εκατ. ευρώ έναντι 41,8 εκατ. ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας αύξηση 5,8%. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 14,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 42,4% σε σχέση με το 2017.

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 296,7 εκατ. ευρώ το 2018 αυξημένες κατά 1,8% σε σχέση με το 2017, με τις πωλήσεις στην Ελλάδα να αυξάνονται οριακά, κατά 0,6%, ενώ εκτός συνόρων να ενισχύονται κατά 4,1%.

Στη λιανική αθλητικών ειδών, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω των σημάτων Intersport και The Athlete’s Foot, οι πωλήσεις το 2018 ανήλθαν στα 151,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με το 2017. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,5%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες καταγράφηκε μεσοσταθμική αύξηση 2,7%.

Για το 2019 η εταιρεία, όπως αναφέρεται στην οικονομική της έκθεση, προγραμματίζει τις ακόλουθες επενδύσεις: ίδρυση έξι νέων καταστημάτων Intersport, έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος της εν λόγω μάρκας στη Βουλγαρία και την Τουρκία, ίδρυση τριών καταστημάτων με το σήμα The Athlete’s Foot, καθώς και έναρξη αντίστοιχου ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα. Ετσι, στο τέλος του 2019 ο κλάδος των αθλητικών ειδών αναμένεται να διαθέτει ένα δίκτυο 123 καταστημάτων Intersport και 17 καταστημάτων The Athlete’s Foot, ενώ θα λειτουργούν πλήρως τα ηλεκτρονικά καταστήματα Intersport σε Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Επίσης, εντός του 2019, ο όμιλος προγραμματίζει τη δημιουργία δύο κέντρων παραλαβών και παραγγελιών (Pick up and order points) για τα προϊόντα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων το ένα στην Ελλάδα και το άλλο στην Κύπρο. Σήμερα, ο όμιλος διαθέτει επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, οκτώ κέντρα παραλαβών και παραγγελιών και τρία καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Τέλος, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει επένδυση σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για την αυτοματοποίηση της παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου προς όλες τις εταιρείες του ομίλου του κλάδου αθλητικών ειδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή