Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη νοτιοδυτική Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Ατσιπαγιάμ της επαρχίας Ντενιζλί. Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σύμφωνα με τους δημάρχους και τους διοικητές των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα πέντε χιλιόμετρα και τον κύριο σεισμό διαδέχθηκαν μετασεισμοί εντάσεως από 3,4 έως 4,2 Ρίχτερ.

Αξιωματούχοι των πόλεων Ουτσάρι και Γενικόι, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσαν στο NTV ότι περίπου 20 κτίρια και σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τις αρχές να εξακολουθούν να αποτιμούν την κατάσταση.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 βαθμοί, ενώ το ευρωπαϊκό κέντρο EMSC 6,4 βαθμοί.

Οι σεισμοί είναι αρκετά συχνοί στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ στη νοτιοδυτική Τουρκία είχε σκοτώσει περισσότερους από 17.000 ανθρώπους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή