Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο η ΑΕΚ

Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο η ΑΕΚ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές ημέρες, η ΑΕΚ δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν η εικόνα των εργασιών του γηπέδου, σε σχέση με την εικόνα πριν από ακριβώς έναν χρόνο, όταν και τοποθετήθηκε η πρώτη πλάκα, στο δεύτερο υπόγειο του γηπέδου.

Αυτή τη στιγμή, στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και, όπως ανέφερε μηχανικός του έργου, το 75% των εργασιών των σκυροδεμάτων έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που σημαίνει ότι τα έργα εξελίσσονται στην ώρα τους. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο project manager του έργου, Δ. Ανδριόπουλος, στόχος της ΑΕΚ είναι να μπει στο καινούργιο γήπεδο στην έναρξη της σεζόν 2020-2021, δηλαδή τη μεθεπόμενη.

Από τα όσα συμπεραίνονται αυτή τη στιγμή, η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι περίπου 32.000 θέσεις και, λόγω του περιορισμένου χώρου, σε συνδυασμό με τα δύο διαζώματα, η ακουστική του θα είναι χαρακτηριστικό της έδρας. Oλες οι θέσεις θα προστατεύονται από τη βροχή, ενώ το σκέπαστρο που ήδη κατασκευάζεται στην Ιταλία θα μεταφερθεί τμηματικά στη χώρα μας σε μερικές εβδομάδες και θα «κρεμαστεί» από τους τέσσερις πυλώνες που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του γηπέδου. Oπως μάλιστα αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο κατασκευής του γηπέδου, «κάθε μέρα παίζουμε με τα εκατοστά, γιατί τα 29 στρέμματα του οικοπέδου είναι πολύ λίγα για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου».

Οι θέσεις των δημοσιογράφων θα βρίσκονται στο δεύτερο διάζωμα, ακριβώς πάνω από τις σουίτες και τις κερκίδες των επισήμων, ενώ οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της ΑΕΚ αναμένεται να κάθονται στο σημείο που βρίσκεται προς την πλευρά του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ως προς την πρόσβαση του γηπέδου, σε απόσταση περίπoυ 400 μέτρων θα κατασκευαστεί πάρκινγκ που θα χρησιμοποιείται από τους φιλάθλους κατά τις ημέρες και ώρες των αγώνων της ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό της νέας έδρας της ΑΕΚ θα είναι και η μικρή απόσταση του τερέν από τις κερκίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή