Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/03/19)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. της Folli Follie

Οι εκ του τραπεζικού τομέα προερχόμενοι Χαράλαμπος Κύρκος και Βύρων Μπαλλής είναι τα δύο νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie. Ο πρώτος έρχεται να αντικαταστήσει τον προ εβδομάδων παραιτηθέντα Ηλία Πεντάζο και ο δεύτερος τον Παναγιώτη Αλεξάκη, που παραιτήθηκε χθες. Παράλληλα, η «Κ» πληροφορείται ότι προχωράει η πώληση του διαμερίσματος της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ, εξέλιξη που, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, μπορεί να δώσει μια καλή ανάσα στην ασφυκτιούσα από έλλειψη ρευστότητας εταιρεία. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie το τελευταίο ενδεκάμηνο έχει αλλάξει πρόσωπα επανειλημμένα, καθώς η βαθιά κρίση αξιοπιστίας… τρομάζει και τους πιο σθεναρούς. Ο Χαράλαμπος Κύρκος (ΤΧΣ, EY, Eurobank κ.λπ.) αναλαμβάνει και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, ενώ ο Βύρων Μπαλλής (Eurobank, Interamerican, Εθνική κ.λπ.) μέλος της. Αμφότεροι τοποθετήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Ραντεβού με τους ξένους επενδυτές σε κρίσιμη στιγμή

Στο συνέδριο της Morgan Stanley, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο, μεταφέρεται το τραπεζικό ενδιαφέρον. Με δεδομένο πως μέχρι σήμερα μόνο η Eurobank έχει ανακοινώσει αποτελέσματα έτους και το πλήρες σχέδιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων, στα ραντάρ των επενδυτών θα βρεθούν τα πλάνα μείωσης που θα υποβληθούν στον SSM στο τέλος του μήνα. Οι τράπεζες δείχνουν συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τις διαθέσεις των διεθνών επενδυτών και θέλουν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν το θετικό momentum που δημιουργεί η άνοδος στο Χρηματιστήριο.

Λύση για το πρόστιμο των 100 ευρώ των ιδιοκτητών

Λύση στο φλέγον θέμα που έχει προκύψει με το επίδομα ενοικίου αναμένεται να δώσει τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο εξετάζουν να μην πληρώσουν πρόστιμο (100 ευρώ) οι ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν τη σιωπηρή ανανέωση του συμβολαίου μετά την τριετία. Για τους ιδιοκτήτες για τους οποίους δεν έχει παρέλθει η τριετία εξετάζεται να μην υποβάλουν καθόλου δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα έχει επιλυθεί το θέμα και οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα ενοικίου.

Η κριτική του ΔΝΤ για την πολιτική της ΕΚΤ

Εγγραφο εργασίας του ΔΝΤ για την ανεργία, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, περιέχει ενδιαφέρουσες αναφορές στην κρίση χρέους της Ελλάδας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή θα μπορούσε να είχε περιοριστεί αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρενέβαινε, συγκρατώντας τα επιτόκια δανεισμού. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία, υποστηρίζει το έγγραφο, παρά τα υψηλά τους ελλείμματα, διασώθηκαν χάρη στις αγορές ομολόγων από τις κεντρικές τους τράπεζες. Ενδιαφέρον σημείο στο έγγραφο είναι επίσης η παραδοχή ότι μέσα σε δύο χρόνια (2008-2010) το Ταμείο αναθεώρησε την πρόβλεψή του για το ελληνικό χρέος κατά 70% του ΑΕΠ.

220.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου

Ξεπέρασαν τις 220.000 οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα ενοικίου. Βέβαια, παρά το ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, οι εγκρίσεις γίνονται με αργό ρυθμό, καθώς μόλις οι 88.070 από τις 218.312 που είχαν υποβληθεί χθες το απόγευμα, είχαν εγκριθεί, με το μηνιαίο κόστος των εγκεκριμένων αιτήσεων να ανέρχεται σε 10,74 εκατ. ευρώ. Σε αναμονή έχουν τεθεί από το σύστημα 91.201 αιτήσεις, μόλις 14.688 έχουν απορριφθεί, ενώ 23.310 ακυρώθηκαν πιθανότατα για να επανυποβληθούν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το 97,4% των αιτήσεων έγιναν μέσω των πολιτών, ενώ μόλις το 2,6% υποβλήθηκε από τα Κέντρα Κοινότητας. Το στοιχείο που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι από τις εγκεκριμένες αιτήσεις, σχεδόν οι μισές, ήτοι το 45,41%, αφορούν νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα και μόνο άτομο. Ακολουθούν οικογένειες με δύο παιδιά (25,19%, ή 22.189 αιτήσεις) καθώς και οικογένειες με ένα παιδί (22,28%, ή 19.625 αιτήσεις). Στον αντίποδα, μόλις 5.167 αιτήσεις, ήτοι το 5,87%, αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή