Εκτός ΕΛΚ ο Ορμπαν – Συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ

Εκτός ΕΛΚ ο Ορμπαν – Συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόμμα του Βίκτορ Ορμπαν τέθηκε εκτός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μέχρι νεωτέρας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόσεφ Νταλ.

Η απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz, του κόμματος που ηγείται ο Ούγγρος πρωθυπουργός, στις τάξεις του πανευρωπαϊκού συνασπισμού ήρθε μετά από ψηφοφορία των μέλων του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στην οποία 190 μέλη τάχθηκαν υπέρ της αναστολής και 3 κατά.

«Η απόφαση σημαίνει: καμία συμμετοχή του Fidesz στις συναντήσεις του κόμματος, αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και των προτάσεων περί υποψηφίων», δήλωσε ο Ντόλ σε tweet του.

Ο Ορμπαν δήλωσε ότι συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κανένας δεν μπορεί να θέσει το κόμμα του εκτός του ΕΛΚ, δηλώνοντας ότι συμφώνησε στην αναστολή των δικαιωμάτων του Fidesz.

Η ηγεσία του ΕΛΚ είχε προειδοποιήσει τον Ορμπαν και το κόμμα του σχετικά με παραβιάσεις των κανονισμών του ΕΛΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή