Ελπίδες δίνει στον ΠΑΟ η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ελπίδες δίνει στον ΠΑΟ η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έκθεση της αστυνομίας, κοφτερό βέλος στη νομική του φαρέτρα, θα επιχειρήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τη δικαστική μάχη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το ένα μέτωπο είναι η δική του ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα και το άλλο η αποδόμηση του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το οποίο κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια οπαδών του με την αστυνομία εκτός γηπέδου και τη διακοπή του παιχνιδιού στο 70΄, λόγω της εισόδου δεκάδων φιλάθλων στο ταρτάν του ΟΑΚΑ για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα.

Η αναλυτική έκθεση της αστυνομίας αφήνει στους «πράσινους» αρκετές ελπίδες για να πέσουν «στα μαλακά», κυρίως για δύο λόγους: ο πρώτος, επειδή δεν γίνεται αναφορά σε βιαιοπραγίες ή φθορές, στοιχεία απαραίτητα για να προκαλέσουν ποινή αφαίρεσης βαθμών όπως συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ο μη ακριβής προσδιορισμός του χώρου όπου έγιναν τα επεισόδια.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από περίπου 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι γύρω στις 20.30 εξήλθαν από τις θύρες 1 και 35, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Τονίζεται ότι εκτόξευσαν πέτρες, φωτοβολίδες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το Στάδιο, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Επίσης, ότι δεν υπήρξαν φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα.

Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει ότι ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου είναι μέχρι και το πάρκινγκ. Πέρα απ’ αυτό δεν υπάρχει ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Η έκθεση δεν αναφέρει πού ακριβώς έγιναν τα επεισόδια και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι έγιναν εκτός του χώρου ευθύνης του, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί και φθορές.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ΑΕΚ, οι ρίψεις διαφόρων αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις από τους οπαδούς της θεωρήθηκαν βιαιοπραγία. Σε εκείνη την έκθεση, όμως, γινόταν σαφής αναφορά για διπλή (χρονικά) επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου. Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται λόγος και για το επεισόδιο στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς αναφορά σε βιαιοπραγία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή