Η Κορακάκη στη μάχη του Ευρωπαϊκού

Η Κορακάκη στη μάχη του Ευρωπαϊκού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επίδοση κοντά στο ατομικό ρεκόρ της είναι σήμερα ο στόχος της Αννας Κορακάκη. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης μας αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων, που διεξάγεται στο Οσιτζεκ της Κροατίας, και εάν βρεθεί σε καλή ημέρα και ρίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της θα προκριθεί στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μ. (23/3). Η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα θα αρχίσει (10.30) με τη συμμετοχή του Διονύση Κορακάκη στο αντίστοιχο ανδρικό όπλο.

Στη διοργάνωση της Κροατίας παίρνουν μέρος οι κορυφαίοι σκοπευτές της Γηραιάς Ηπείρου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και, παρόλο που το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό δεν δίνει προκρίσεις, δεν παύει να αποτελεί τον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής θα βρεθεί και πάλι σε διεθνείς αγωνιστικούς ρυθμούς. Μετά το περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και την ολυμπιακή πρόκριση που κατέκτησε εκεί –μαζί με το χρυσό μετάλλιο– αποφάσισε να ξεκουραστεί για ένα χρονικό διάστημα.

«Η διοργάνωση έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη. Ολοι οι καλοί σκοπευτές βρίσκονται εδώ. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε τις επιδόσεις μας. Στο άθλημά μας παίζει ρόλο η στιγμή. Από οργανωτικής πλευράς, οι Κροάτες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας των δύο αθλητών.

Στη συλλογή της Αννας Κορακάκη υπάρχουν χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και από παγκόσμια πρωταθλήματα. Ως νεάνιδα έχει διακριθεί στην Ευρώπη, αλλά ως γυναίκα δεν διαθέτει ευρωπαϊκό μετάλλιο στο παλμαρέ της. Βέβαια, λόγω ηλικίας (22 ετών) έχει πάρει μέρος μόνο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. Οι προκριματικοί για το αεροβόλο πιστόλι 10 μ. γυναικών έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 17.15.

Σήμερα το πρωί, ο Διονύσης Κορακάκης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Ο νεαρός σκοπευτής έχει σταθερά ανοδική πορεία στις επιδόσεις του. «Προσπαθεί να διαχειριστεί την πίεση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Είναι καλά», μας είπε ο κ. Κορακάκης. Και ο τελικός των ανδρών θα διεξαχθεί στις 23/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή