Έκθεση φωτογραφίας «Το κλεινόν άστυ: ματιές στην πόλη»

Έκθεση φωτογραφίας «Το κλεινόν άστυ: ματιές στην πόλη»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 η Macart θα εγκαινιάσει στον πολιτιστικό της χώρο έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το κλεινόν άστυ: ματιές στην πόλη».

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες φωτογράφοι. Πρόκειται για τους Γιώργη Γερόλυμπο, Γιώργο Δεπόλλα, Τάκη Ζερδεβά, Πάνο Κοκκινιά, Παναγιώτη Λάμπρου, Καρολίνα Μέη, Χρίστο Σιμάτο και Γιάννη Σούλη, όλοι τους με σημαντική παρουσία τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Εκτός των παραπάνω, θα εκτεθούν επίσης φωτογραφίες του γνωστού, για την ενασχόλησή του με την ιστορία της Αθήνας, δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου και του ζωγράφου Αχιλλέα Χρηστίδη.

Συμμετέχουν ακόμη δύο νεότεροι φωτογράφοι, η Δήμητρα Βαρουξή και ο Θανάσης Ζέκος.

Η νέα αυτή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης έκθεσης «ενδιάμεσοι χώροι» που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εικαστικών, δημοσιογράφων, σχολών και συλλόγων φωτογραφίας, σχολείων, καθώς και μεγάλου αριθμού φιλότεχνων.

Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μέσα από 38 εικόνες, καλούνται να καταθέσουν την δική τους οπτική γωνία για το κλεινόν άστυ, την ξακουστή πόλη των Αθηνών, που ζει σήμερα ανταλλάσσοντας το ένδοξο παρελθόν της με τους ρυθμούς των εντάσεων και των αντιθέσεών της.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, θα εκδοθεί κατάλογος με τα έργα των συμμετεχόντων, ο οποίος θα μοιραστεί δωρεάν στους επισκέπτες.

Σχετικά με τον Πολιτιστικό Χώρο Macart

Πριν από περίπου 5 χρόνια, η αγάπη των ιδιοκτητών της Macart για την τέχνη «γέννησε» τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας, στον οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουν διοργανωθεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου πολυχώρου έγιναν τον Οκτώβριο του 2014 με μία έκθεση που φιλοξένησε έργα 21 διακεκριμένων σύγχρονων ζωγράφων από την συλλογή της εταιρείας. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν αρκετά εικαστικά events όπως έκθεση φωτογραφίας σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων («Ενδιάμεσοι χώροι»), έκθεση με ψηφιακά τυπώματα giclée που έφεραν την υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών («Art in multiples»), η έκθεση «Allegories & Muses» του designer Peter Boyadjieff και της ζωγράφου Daniela Zekina, φιλανθρωπικά bazaar(t) προκειμένου να ενισχυθεί το έργο διεθνών ΜΚΟ, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάθε φορά τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης και επισκεψιμότητας από καλλιτέχνες, διευθυντές Μουσείων και Πινακοθηκών, ιδιοκτήτες γνωστών γκαλερί, κριτικούς και ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες, δημοσιογράφους και φυσικά φιλότεχνους.

Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 210 5132322

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27/4/2019 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-18.00, Σάββατο 10.00-14.00

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή