Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που επιστρέφουν από τον τελευταίο θύλακα του ISIS

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που επιστρέφουν από τον τελευταίο θύλακα του ISIS

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την άφιξή τους στον καταυλισμό στα βορειοανατολικά της Συρίας από το τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού κράτους στη Μπαγκούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης. 

«Χθες το βράδυ ακόμη 2.000 γυναίκες και παιδιά έφτασαν στον καταυλισμό al-Hol στη βορειοανατολική Συρία από την Μπαγκούζ. Τουλάχιστον 60 άτομα από τους νεοαφιχθέντες έχρηζαν άμεσης νοσηλείας, ενώ καταγράφηκαν και 12 θάνατοι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που επιστρέφουν από τον τελευταίο θύλακα του ISIS-1

«Αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Πολλοί εξ' αυτών έχουν βρεθεί εν μέσω διαμάχης, ενώ δεκάδες φέρουν εγκαύματα ή είναι σοβαρά τραυματισμένοι από θραύσματα. Από τον Δεκέμβριο μετράμε τουλάχιστον 138 θανάτους ανθρώπων που έρχονται στον καταυλισμό, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά σε βρέφη ή παιδιά», επισημαίνεται στην ανανκοίνωση. 


Διαβάστε σχετικά:

DW: Πρόσφυγες από τη Συρία επιστρέφουν στην πατρίδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή