Ημερίδα για τη διαμόρφωση βιομηχανικής πολιτικής

Ημερίδα για τη διαμόρφωση βιομηχανικής πολιτικής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και τις ευκαιρίες και δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική βιομηχανία διοργανώνεται σήμερα με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας Στέργιου Πιτσιόρλα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αποτελέσει ένα βήμα διαλόγου με στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας συνεκτικής εθνικής στρατηγικής για ένα νέο παραγωγικό και επιχειρηματικό πρότυπο και μια ισχυρή ελληνική βιομηχανία, που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η βιομηχανία βρίσκεται ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα και η χάραξη μιας νέας, φιλόδοξης στρατηγικής για τη βιομηχανική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα κατά τον επόμενο θεσμικό κύκλο.

Στη σύνοδο κορυφής του Σιμπίου στη Ρουμανία, στις 9 Μαΐου 2019, πρόκειται να συζητηθεί το νέο στρατηγικό θεματολόγιο που θα θέσει τις προτεραιότητες της Ε.Ε. για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα θέματα που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε διαβούλευση στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι τα εξής:

• Συνολική διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τη βιομηχανική πολιτική της Ε.Ε.

• Ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας και 4η βιομηχανική επανάσταση.

• Ευρωπαϊκό συντονισμένο σχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη.

• Ανάδειξη ευρωπαϊκών στρατηγικών αλυσίδων αξίας μέσω του στρατηγικού φόρουμ για σημαντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI).

• Mετάβαση της βιομηχανίας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, με έμφαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κυκλικής οικονομίας.

• Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

• Διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων, ιδιαιτέρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Εκτός από τον κ. Πιτσιόρλα, από την κυβέρνηση θα μιλήσουν ακόμη οι Ν. Παππάς, Γ. Σταθάκης, Κ. Φωτάκης και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς. Τον ΣΕΒ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός του Ευ. Μυτιληναίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή