Ηδονοβλεψία, η «επιδημία» της Ν. Κορέας

Ηδονοβλεψία, η «επιδημία» της Ν. Κορέας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία της Νότιας Κορέας επειδή χρησιμοποιούσαν παράνομες κάμερες σε μοτέλ, με τις οποίες βιντεοσκόπησαν και μετέδωσαν ζωντανά στο Ιντερνετ τα επίμαχα βίντεο με πρωταγωνιστές 1.600 πελάτες του καταλύματος. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες το δίδυμο αποκόμισε 6.200 δολάρια από την κερδοφόρο επιχείρηση. Η παράνομη βιντεοσκόπηση έχει σημειώσει μεγάλη άνθηση στην ασιατική χώρα εξαιτίας της διάδοσης των κινητών τηλεφώνων, ενώ η νοτιοκορεατική μουσική σκηνή αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της, καθώς διάσημος ποπ αστέρας απαθανάτιζε κρυφά τις ερωτικές του συνευρέσεις με γυναίκες και κατόπιν τις διοχέτευε, χωρίς να ενημερώσει τις συντρόφους του. Η αστυνομία εξήγησε ότι οι δύο συλληφθέντες καθώς και δύο ακόμη άτομα παρίσταναν τους πελάτες του ξενοδοχείου για να εγκαταστήσουν κρυφά κάμερες σε 42 δωμάτια σε 30 διαφορετικά καταλύματα της χώρας από τον Αύγουστο. Το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε τηλεοπτικές συσκευές ή σε θήκες για πιστολάκια μαλλιών, μεταδιδόταν ζωντανά στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Είναι η πρώτη υπόθεση στην οποία τα βίντεο μεταδίδονταν ζωντανά.

Περισσότερα από 800 ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους στο πλαίσιο του σκανδάλου και οι εικόνες μεταδίδονταν απευθείας όλο το 24ωρο από έναν ιστότοπο με 4.000 συνδρομητές από κεντρικό υπολογιστή στο εξωτερικό. Η χώρα αντιμετωπίζει «επιδημία» κρυφών καμερών, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εγκατασταθεί από άνδρες για τη βιντεοσκόπηση γυναικών σε δημόσιους χώρους, τουαλέτες, μέσα μεταφοράς ή γραφεία. Ορισμένοι συνδρομητές κατέβαλλαν εξάλλου μηνιαίως συμπληρωματικό ποσό 40 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε «αποκλειστικό» περιεχόμενο, δηλαδή σε επιλεγμένα αποσπάσματα από τις απαγορευμένες βιντεοσκοπήσεις. «Περίπου το 50% από τα 1.600 θύματα είναι άνδρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το 2017 περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι που ήταν ύποπτοι για τη χρήση κρυφών καμερών είχαν συλληφθεί στη Νότια Κορέα, αλλά μόνον το 2% από αυτούς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση. Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν εξάλλου πολλές φορές κατά του φαινομένου αυτού κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος #MeToo, που στρέφεται ενάντια στη βία η οποία ασκείται στις γυναίκες. Στη Νότια Κορέα, τα μοτέλ προσφέρουν λιγότερο ακριβή εναλλακτική λύση σε αυτούς που ταξιδεύουν, αλλά προτιμώνται και από τα ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν τα βλέμματα των γονέων και εν γένει της οικογένειάς τους. Ως εκ τούτου συνδέονται εδώ και χρόνια με την παράνομη πορνεία και την εγκληματικότητα.

Τον περασμένο χρόνο καταγράφηκαν 6.600 παράνομες βιντεοσκοπήσεις από την αστυνομία, αύξηση κατά 3,6% σε σχέση με πριν από μία δεκαετία. Χθες εξάλλου συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο τραγουδιστής Γιουνκ Γιον Γιουνγκ, με την κατηγορία ότι διένειμε μυστικά βίντεο με τις ερωτικές του περιπτύξεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή