100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Tουρκική επίθεση στο Aφιόν Kαραχισάρ

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Tουρκική επίθεση στο Aφιόν Kαραχισάρ

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τουρκικά στρατεύματα αντεπιτίθενται στο τεράστιο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ. Διασπούν τις ελληνικές δυνάμεις και συντρίβουν τμήματά τους. Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αναδιπλώνεται άτακτα και υπό δυσμενέστατες συνθήκες. Μαζί του εγκαταλείπουν την περιοχή και αρκετοί κάτοικοί της.

H «Κ» αναφέρει: «Η επίθεσις του εχθρού υπολογίζεται ότι στρέφεται κατά δύο κεχωρισμένων συγκροτημάτων εις δύο σημεία περί το Αφιόν Καρά-Χισάρ, το εν βορειοανατολικώς της βάσεως του τομέως και το έτερον νοτίως του Αφιόν».

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Tουρκική επίθεση στο Aφιόν Kαραχισάρ-1

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφιόν Καραχισάρ στην ημερομηνία 13 Αυγούστου 1922 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Tουρκική επίθεση στο Aφιόν Kαραχισάρ-2

Ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Χατζηανέστης επιθεωρεί το ελληνικό στράτευμα στο Αφιόν Καραχισάρ (Αρχείο Μιχάλη Τσάγκαρη – Βιβλιοθήκη της Βουλής / Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή