100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Δίκη της Λαμίας

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Δίκη της Λαμίας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Δημοκρατικό Μανιφέστο», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου στον Ελεύθερο Τύπο και επικρίνει τη στάση των φιλοβασιλικών κυβερνήσεων στο Μικρασιατικό, προκαλεί αντιδράσεις. Δολοφονείται ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου Ανδρέας Καβαφάκης. Συλλαμβάνονται ο Α. Παπαναστασίου και οι άλλοι έξι που το συνυπέγραψαν, και παραπέμπονται σε δίκη. Δικάζονται στο Κακουργιοδικείο Λαμίας και καταδικάζονται σε τριετή φυλάκιση.

Η «Κ» αναφέρει: «Λαμία 22 Ιουνίου. Η δίκη των Δημοκρατικών εσυνεχίσθη και σήμερον. Η συνεδρίασις του Δικαστηρίου επαναλαμβάνεται την 9η πρωϊνήν. Λαμβάνει τον λόγον ο τελευταίος απομείνας συνήγορος κ. Πολιτόπουλος, όστις ομιλών διά μακρών παραβάλλει τους κατηγορουμένους προς τον Τρικούπην».

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Δίκη της Λαμίας-1

Το δημοσίευμα και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τη δίκη της Λαμίας στην ημερομηνία 20 Ιουνίου 1922 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή