Προσοχή (και) στους δημάρχους

Προσοχή (και) στους δημάρχους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράπλευρη ζημία του πολέμου, που έχουν κηρύξει οι ένοικοι της Maximos Mansion με τη σκληρή πραγματικότητα του τόπου και τα συμφέροντα των πολιτών, είναι η συστηματική απαξίωση των τοπικών εκλογών. Εγκατέστησαν την απλή αναλογική. Πολλοί, πολύ εμπειρότεροι εμού, διαβεβαιώνουν ότι θα είναι συχνά αδύνατον ακόμη και να συγκροτηθεί σε σώμα το δημοτικό συμβούλιο. Προσδιόρισαν την εκλογή μαζί με την ευρωπαϊκή επιλογή όταν πρέπει να συμπήξουμε μέτωπο για να μην κερδίσουν οι ένθεν κακείθεν ακραίοι, που ανοικτά επιδιώκουν τη διάλυση της Ενωσης. Προτείνουν υποψηφίους για λογαριασμό της συριζαϊκής παράταξης με μικρό πολιτικό διαμέτρημα, ακόμη μικρότερο κομματικό ειδικό βάρος, απλώς και μόνον επειδή έχουν κάποιο επικοινωνιακό «χάρισμα». Δεν έχουν προωθήσει καμία από τις σοβαρές και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει ή εγγράψει παλαιότερα οι πολιτικοί της άλλης πλευράς. Αρκούμαι να υπενθυμίσω τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς για να περάσει τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ στα ταμεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μασκαράτα δηλαδή, αντί της σημασίας που έχουν για την καθημερινότητα του πολίτη οι δημοτικές εκλογές. Είναι συνειδητή πράξη. Οι τοπικές αναμετρήσεις θα προσφέρουν στον κ. Τσίπρα το πικρό ποτήρι της ήττας. Θα αποτελέσουν απτή απόδειξη της απόρριψης που ήδη βιώνουν βουλευτές και τοπικοί παράγοντες της κυβέρνησης σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας υπερψηφίστηκε ως αντίδοτο στην καταπίεση των μνημονίων, ως μια απέλπιδα προσπάθεια να μας χαριστούν οι τιμωρίες για τις αμαρτίες μας, ως η ύστατη καταφυγή των καταπιεσμένων έναντι των ισχυρών που δανείζουν και απαιτούν. Κέρδισε η θολούρα απέναντι στην τελευταία «λογιστική» πράξη και από τότε κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Πλην όμως, και οι άλλες παρατάξεις, κυρίως δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ, που θα είναι και οι νικητές των τοπικών αναμετρήσεων, δεν έχουν καταφέρει να ενδυναμώσουν το ενδιαφέρον για τους δημάρχους. Παρασύρονται, όπως ήταν αναμενόμενο, από το κουτσομπολιό για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ή από την πολιτικολογία για το ενδεχόμενο χρονικής ταύτισης με βουλευτικές εκλογές και ξεχνάμε ότι το βράδυ πάμε να κοιμηθούμε στη γειτονιά ή στο χωριό μας, ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο που φροντίζει ο δήμαρχος και ότι ο τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών είναι κράχτης πολιτισμού και υγιεινής για τους πολίτες, για να μείνω σε αυτά τα σπουδαία.

Κυρίες και κύριοι των κομμάτων, η αναζήτηση της μεγάλης πολιτικής δεν πρέπει να σκοτώνει την πολιτική της καθημερινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή