100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου Α’

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου Α’

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, ο Κωνσταντίνος επιστρέφει στη χώρα, ύστερα από τριετή εξορία στην Ελβετία. Οι εκδηλώσεις του λαού θερμές, όχι όμως και οι αντιδράσεις των έως τότε συμμάχων (Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί).

Η «Κ» αναφέρει: «Ο κόσμος συνωθείται πέριξ της αμαξοστοιχίας ζητών να ίδη τον Βασιλέα εκ του πλησίον. Πολλοί ασπάζονται τα οχήματα, άλλοι αναρριχώνται εις τας βαθμίδας, μη θέλοντες ν’ αποχωρισθώσι της αμαξοστοιχίας».

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου Α’-1

Το δημοσίευμα και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας καθώς και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου Α' στην ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 1920 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1920: Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου Α’-2

Κόρινθος: Το τρένο που μεταφέρει τον Κωνσταντίνο στην Αθήνα ξεκινά [πηγή: Michel De Greece (επιμέλεια) – Ελένη Χέλμη-Μαρκεζίνη (εισαγωγή), Ελληνική Δυναστεία – Σπάνιες φωτογραφίες από τη Συλλογή της Αμαρυλλίδος Μαρκεζίνη, Εκδόσεις Φερενίκη, Αθήνα 2003].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή