Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/03/19)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πλειστηριασμοί και οι κάλπες…

Στο ένα τρίτο ή και ακόμη πιο κάτω έχουν μειωθεί οι πλειστηριασμοί ακινήτων που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναρτώνται στην ιστοσελίδα eauction, για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 200 περίπου πλειστηριασμοί, αριθμός που υπολείπεται κατά πολύ των εβδομαδιαίων πλειστηριασμών που γίνονταν έναν μόλις μήνα πριν και οι οποίοι έφθαναν τους 600, 900 ή και περισσότερους σε κάποιες περιπτώσεις. Από την πλευρά των τραπεζών, η μείωση που παρατηρείται αποδίδεται στις αυξημένες προσφυγές που γίνονται από οφειλέτες, οι οποίοι καταφεύγουν στο δικαστήριο και ζητούν τη διόρθωση της τιμής σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους. Οι πιο υποψιασμένοι βλέπουν πίσω από αυτή την τάση μια προσπάθεια να εκτονωθεί η πίεση και να πέσουν οι τόνοι ενόψει πιθανών εκλογών… εφόσον προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά.

Πρωταθλήτρια ακρίβειας στα καύσιμα η Ελλάδα

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν για τις τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη. Οι Ελληνες πληρώνουν τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρωζώνη. Η μέση τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 1,548 ευρώ το λίτρο, όσο και στην Ιταλία, με μόνη υψηλότερη τιμή αυτή στην Ολλανδία (1,609 ευρώ). Οι Πορτογάλοι πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους περίπου 9 λεπτά φθηνότερα, οι Ισπανοί περί τα 29 λεπτά πιο φθηνά, οι Κύπριοι μόλις 1,149 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ακόμα και οι χώρες του πλούσιου Βορρά απέχουν 20-30 λεπτά από τα επίπεδα της Ελλάδας.

Στις 27 Μαρτίου οι συντάξεις των ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην ταμείων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, πέντε ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία πληρωμής τους. Πρόκειται για μια πρώτη «δοκιμή», με στόχο ο ΕΦΚΑ να πληρώνει όλους τους συνταξιούχους την ίδια ημέρα. Μέχρι πρότινος, οι συντάξεις πρώην ΙΚΑ, ΕΤΑΑ και Δημοσίου πληρώνονταν την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ενώ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ την πρώτη εργάσιμη κάθε επόμενου. Προσοχή, όμως: Για τις συντάξεις Απριλίου, όλοι οι υπόλοιποι θα πληρωθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Η υπογειοποίηση και το γήπεδο της ΑΕΚ

Μπορεί η Intrakat να μειοδότησε στο έργο της υπογειοποίησης των οδών μπροστά από το υπό κατασκευήν γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με έκπτωση 45%, ωστόσο, αρχικά τουλάχιστον, υπήρξε, μεταξύ στελεχών του κλάδου των κατασκευών, η ανησυχία για κατάθεση προσφυγών. Στόχος θα ήταν ο αποκλεισμός της εταιρείας (κάτι που έχει συμβεί σε άλλους διαγωνισμούς), λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του «καρτέλ» των εργολάβων. Εντέλει, το γεγονός ότι ο επόμενος μειοδότης είναι η εταιρεία Ερμώνασσα, η οποία κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ, μάλλον θα λειτουργήσει υπέρ και της ομαλής εκτέλεσης του έργου της υπογειοποίησης.

Μία ακόμα αποχώρηση από τη Folli Follie

Αντίο είπε στη Folli Follie και η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού (HR) Νανά Βλάχου, που αποχωρεί από την εταιρεία στα τέλη του μήνα. Η αποχώρησή της δεν θα είναι η τελευταία, λένε πηγές με γνώση των όσων έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Ούτε είναι βέβαια η πρώτη, αφού έχουν προηγηθεί πολυάριθμες αλλαγές μελών στο διοικητικό συμβούλιο και σε κρίσιμες διευθύνσεις του παραπαίοντος ομίλου. Προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο οι Χαράλαμπος Κύρκος και Βύρων Μπαλλής σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Ηλία Πεντάζου και Παναγιώτη Αλεξάκη. Εν τω μεταξύ σέρνεται και η οριστικοποίηση του term sheet, της συμφωνίας δηλαδή με τους πιστωτές, ενώ και η PWC φέρεται να ζητεί από το Δ.Σ. να υπογράψει την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 και να γράψει αυτή μετά τις (πολυάριθμες ακούγεται) παρατηρήσεις της. «Περί πιστοποιητικού ελέγχου, ούτε κουβέντα να μη γίνεται», λένε κάποιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή