Έρευνα του υπ. Δικαιοσύνης για το προκλητικό βίντεο από πάρτι κρατουμένων στον Κορυδαλλό

Έρευνα του υπ. Δικαιοσύνης για το προκλητικό βίντεο από πάρτι κρατουμένων στον Κορυδαλλό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο πιθανότατα οι ίδιοι οι κρατούμενοι, στο οποίο φαίνονται να κάνουν πάρτι με ακριβά ποτά και δεκάδες χαρτονομίσματα, μέσα στο κελί τους, πιθανότατα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βίντεο από livestreaming που έκαναν με φίλο τους εκτός των φυλακών, οι αλλοδαποί κρατούμενοι φαίνονται να διασκεδάζουν μέσα σε ένα κελί διακοσμημένο με αφίσες και έπιπλα που  μοιάζει με κανονικό δωμάτιο σπιτιού.

Πίνουν ακριβά ποτά, καπνίζουν, χορεύουν, «σκορπάνε» χαρτονομίσματα και διασκεδάζουν σε «πρωτοχρονιάτικο» πάρτι όπως φαίνεται, καθώς το βίντεο αναρτήθηκε στο ίντερνετ την 1 Ιαν 2019.

Το υπουργείο Δικαισύνης, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου. Η πρόσφατη εξάρθρωση της  εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης. 

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή