Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων – 233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)

Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων – 233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την χθεσινή εντολή για απαγόρευση των  διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και σε άλλα εμβληματικά μέρη, κυρίως στο Μπορντό και την Τουλούζη, που αποτελούν σημεία συνάντησης του κινήματος διαμαρτυρίας, χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν και σήμερα στους δρόμους, στο 19ο διαδοχικό σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε περίπου 40.500 στο σύνολο της χώρα, εκ των οποίων οι 5000 στο Παρίσι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Το προηγούμενο Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των «κίτρινων γιλέκων» έφθασε τις 32.000 σε ολόκληρη τη Γαλλία και στους 10.000 στους δρόμους του Παρισιού.

Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων –  233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)-1

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες περιοχές στο Παρίσι με σημαίες και συνθήματα και έκαναν πορεία προς την βασιλική της «Ιερής Καρδίας» στην Μονμάρτη, αψηφώντας τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων –  233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)-2

Εκτός από την αστυνομία, την γαλλική πρωτεύουσα περιφρουρούσε και ο στρατός, που συμμετέχει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», προκειμένου να αποφευχθούν  οι βιαιοπραγίες και οι καταστροφές που σημειώθηκαν στις τελευταίες διαδηλώσεις.

Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων –  233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)-3

Αρχικά οι κινητοποιήσεις ήταν ειρηνικές ωστόσο στη συνέχεια ξέσπασαν σποραδικές συγκρούσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Τα «κίτρινα γιλέκα» αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων –  233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτογραφίες)-4

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg στη γαλλική πρωτεύουσα και κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Gare du Nord και Gare de L’Est ενώ οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον 233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή