Αποστολή Μάλαγα: Ducati Diavel 1260S

Αποστολή Μάλαγα: Ducati Diavel 1260S

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρεθήκαμε στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας Ducati Diavel 1260S που έγινε στην Μάλαγα.

Στο τουριστικό θέρετρο Marbella και σε μια ορεινή διαδρομή 250 χιλιομέτρων επέλεξε η Ducati να λανσάρει την νέα Diavel 1260 για το 2019.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΥ


Την νέα Diavel 1260 την γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες στο σαλόνι του Μιλάνου όπου και μάθαμε από κοντά περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την δεύτερη γενιά αυτού του μοντέλου και ανυπομονώντας πλέον για την πρόσκληση μας σε αυτή την παρουσίαση είχαμε την τιμή και την χαρά να είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες σε αυτή την αποστολή.


Σε ερώτηση μας στον Product Manager της νέας  Diavel 1260 σχετικά με το σε ποιο κοινό απευθύνεται τελικά η Diavel μας απάντησε: 

«Είτε μιλάμε για το παλιό είτε μιλάμε για το νέο μοντέλο σίγουρα αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι η Diavel να γίνει μια μοτοσυκλέτα ορόσημο για την Ducati.

Ακόμα και σε 20 χρόνια από σήμερα όπου εμφανίζεται να γυρνάει ολος ο κόσμος και να λέει ΟΥΑΟΥ να μια DIAVEL σε αυτό το κοινό απευθύνεται, ένα premium μοντέλο από μια premium μάρκα»

Αυτό από μόνο του νομίζω τα λέει όλα!


Δυο στοιχεία τα οποία χαρακτήριζαν την πρώτη  Diavel ήταν η ιδιαίτερη ομορφιά και η ιδιαίτερη ταυτότητα, στοιχεία τα οποία παραμένουν μεχρι και σήμερα αναλλοίωτα, 8 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσία!


Η μεγάλη αλλαγή προέρχεται από τον V2 Testastretta κινητήρα των 1.262 κ.εκ τον οποίο είχαμε συναντήσει αρχικά στο XDiavel και αργότερα στην Multistrada 1260 με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων.

159 άλογα και 13,1 κιλά ροπής κάνουν την Diavel 1260 να εκτοξεύει ανδρεναλίνη σε κάθε άνοιγμα γκαζιού χωρίς όμως να προκαλεί φόβο.

Εδώ είναι και το συστατικό της επιτυχίας αφού η νέα μοτοσυκλέτα είναι τόσο εύκολη και άνετη στην οδήγηση της με τα χιλιόμετρα να έρχονται αστραπιαία στο κοντέρ σου εκεί που δεν το περιμένεις αλλά παραλληλα να είναι και άκρως διαχειρίσιμα!


Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα αντί για ιμάντα ενώ το σύστημα quick shifter στην έκδοση S για τα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων λειτουργεί υποδειγματικά.


Το πλαίσιο είναι νέο και συνεργάζεται άψογα με το αλουμινένιο ψαλίδι το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει την μέγιστη πρόσφυση στις στροφές παρά το ότι το μεταξόνιο της μοτοσυκλέτας είναι 15χιλ πιο μακρύ, ενώ το πίσω ελαστικό Diablo Rosso 240/45/17 των 240 χιλ συνεχίζει να είναι μια αποκλειστική συνεργασία της Ducati με την Pirelli για το συγκεκριμένο μοντέλο!


Κορυφαία δεν θα μπορούσαν να μην είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματά της μοτοσυκλέτας την οποία συνοδεύουν Cornering ABS, Traction Control, Wheelie Control, Launch Control, Cruise Control ενώ το Ducati Multimedia System προσφέρεται μόνο στην έκδοση S.


Η ανάρτηση είναι βελτιωμένη με ένα μπροστινό αντεστραμμένο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 48 χιλ και με ένα μόνο αμορτισέρ με ρυθμίσεις προφόρτισης και επαναφοράς για πίσω.


Τα φρένα αποτελούνται από δυο δαγκάνες Brembo M4.32 με δίσκους 320 χιλ και με έναν 265 χιλ για πίσω που στην περίπτωση της έκδοσης S οι δαγκάνες αλλάζουν φορώντας τις ακόμα πιο δυνατές M50 ενώ και η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins αντικαθιστά αυτή της απλής έκδοσης.


Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση όμως είναι η εργονομία της μοτοσυκλέτας και η θέση οδήγησης, εδώ πραγματικά η Ducati έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό, άνετη σέλα, πολύ καλή στάση σώματος, τα χέρια τεντώνουν όσο πρέπει ενώ τα πόδια μαζεύονται λίγο πιο πίσω σε σχέση με το XDiavel το οποίο έχει πιο τουριστική θέση οδήγησης.

Ύστερα από 250 περίπου χιλιόμετρα «απολαυστικής» οδήγησης κατεβαίνεις δεν είσαι πιασμένος και το μόνο που ανυπομονείς είναι να ξανά ανέβεις για να στρίψεις!

Ο αέρας συνεχίζει να αποτελεί μειονέκτημα αφού είσαι εκτεθειμένος σε αυτόν, δεν νομίζω όμως να αποτελεί στοιχείο ώστε να αποτρέψει κάποιον στην απόκτηση της!


Εν συντομία λοιπόν η νέα Ducati Diavel έρχεται ολοκληρωτικά αλλαγμένη σε όλους τους τομείς!

Ήταν σαν να μάζεψε η Ducati όλους τους ιδιοκτήτες Diavel και να διόρθωσε ότι δεν άρεσε στον καθένα ξεχωριστά!

Η νέα Diavel 1260 θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας περίπου στα τέλη Απριλίου όπου και θα επανέλθουμε με μια πιο αναλυτική παρουσίαση.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο: www.ducatiathens.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή