ΝΔ: Πρωταθλητής στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία το ασφαλιστικό

ΝΔ: Πρωταθλητής στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία το ασφαλιστικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018, αποτελεί κόλαφο για το υπουργείο Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνει απόλυτα την κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τις αδικίες, την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι « σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών των πολιτών  σε σχέση με υποθέσεις κακοδιοίκησης, αφορούν το υπουργείο Εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15.644 αναφορές – καταγγελίες που υποβλήθηκαν το 2018, οι 1.834 ή 5,3% αφορούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση (αδιαφάνεια, ταλαιπωρία του πολίτη) από το 2015 έχουν αυξηθεί κατά 36%!»

«Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική, τις ανησυχίες μας, αλλά και την  μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με αποκλειστικά δική της ευθύνη στο ασφαλιστικό σύστημα» τονίζει ο κ. Βρούτσης.

«Μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που διαλύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που συνειδητά κινείται στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολίτες και τελικά ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» καταλήγει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή