Το Κρεμλίνο απορρίπτει την έκθεση Μιούλερ και αρνείται κάθε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την έκθεση Μιούλερ και αρνείται κάθε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε εκ νέου σήμερα οποιαδήποτε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια πρώτη αντίδραση της Μόσχας στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, η οποία στο πόρισμά της καταλήγει στην απουσία στοιχείων που να αποδεικνύουν μια συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

«Δεν είδαμε την ίδια την έκθεση» του εισαγγελέα Μιούλερ και «επομένως, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε λεπτομερώς οτιδήποτε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αλλά η θέση αρχή μας (…) είναι γνωστή: η χώρα μας ουδέποτε παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε.

Παράλληλα το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είναι έτοιμο να βελτιώσει τους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ότι εναπόκειται στην Ουάσινγκτον να κάνει το πρώτο βήμα μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας στις ΗΠΑ σε σχέση με τυχόν συμφωνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν επίσημα ότι δεν υπήρξε ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας την ανακοίνωση της σύνοψης του πορίσματος Μιούλερ από τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μπαρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή