Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και συνθέτης Σκοτ Γουόκερ

Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και συνθέτης Σκοτ Γουόκερ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σκότ Γουόκερ, ένας από τους πιο ευρηματικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 76 ετών.

Τα νέα για τον θάνατο του μετέδωσε η δισκογραφική εταιρεία, 4AD, δηλώνοντας πως «για περίπου μισό αιώνα, η ιδιοφυία του Νοέλ Σκοτ Ενγκελ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έκανε πλούσιες τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν.

Ο Γουόκερ γεννήθηκε στο Οχάιο και σαν έφηβος μετακόμισε στο Λος Αντζελες, όπου γνώρισε την τζαζ και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Είχε δηλώσει ότι του άρεσαν πολύ οι Ινγκμαρ Μπέργκμαν, Φεντερίκο Φελίνι και Ρόμπερ Μπρεσόν, αλλά και οι ποιητές της «γενιάς του μπιτ».

Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Walker Brothers, και στη συνέχεια έκανε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας την σειρά από δίσκους, Scott I – IV, που είχαν αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς της εποχής και θεωρούνται από τους πιο πρωτοποριακούς της εποχής τους.

Η παγκόσμια μουσική κοινότητα αντέδρασε στην είδηση του θανάτου του Βρετανού συνθέτη.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης του βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, Τομ Γιόρκ, δήλωσε: «Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Σκοτ Γουόλκερ, είχε τεράστια επιρροή σε εμένα και στους Radiohead, μου έδειξε πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου και τις λέξεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή