ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία εποχή όπου κυριαρχεί το ανοξείδωτο ατσάλι, το τιτάνιο και τα ευγενή μέταλλα, τα ρολόγια με κάσα από ατόφιο ασήμι είναι κάτι εξαιρετικά δυσεύρετο, γι’ αυτό και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ ξεχωριστό. Θα λέγαμε ότι η Zenith μας επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη με αυτή τη συλλεκτική έκδοση 250 κομματιών. Η ελβετική μάρκα επέλεξε να εντάξει στην εμβληματική της συλλογή Pilot το πρώτο ρολόι με ασημένια κάσα στην ιστορία της. Άλλωστε η Zenith είναι η ωρολογοποιία που έχει στην κατοχή της το σήμα κατατεθέν του ονόματος «Pilot», δεδομένου ότι έχει μακρά ιστορία στον τομέα των ρολογιών αεροπορίας, τα οποία εφοδίαζε πάντα με κορυφαίους μηχανισμούς.

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!-1

Το Pilot Type 20 Extra Special Silver είναι ένα απόσταγμα του πνεύματος καινοτομίας και της παράδοσης που έχει η Zenith στη δημιουργία οργάνων ακριβείας για τα κόκπιτ των αεροπλάνων τα πρώτα εκείνα χρόνια, όταν η αεροπλοΐα βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα. Το ρολόι έχει κάσα 45 χιλιοστών από ασήμι 925, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος και στο πίσω μέρος της υπάρχει ανάγλυφο το ιστορικό λογότυπο της Zenith Flying Instruments.

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!-2

Την προσοχή τραβάει αμέσως η χαρακτηριστικά μεγάλη κορόνα με τις ανάγλυφες εγκοπές, η οποία διευκολύνει τη γρήγορη και εύκολη ρύθμιση της ώρας…

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!-3

…καθώς και το «βιομηχανικού» ύφους καντράν με τους εμβληματικούς ευμεγέθεις αραβικούς αριθμούς που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένοι από SuperLuminova και τους εξίσου επιβλητικούς και φωσφορίζοντες κεντρικούς δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων.

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!-4

Στο εσωτερικό εργάζεται ένας αξιόπιστος κινητήρας, το αυτόματος Zenith Elite 679, ο οποίος εγγυάται ενεργειακή αυτονομία 50 ωρών. Το Pilot Type 20 Extra Special Silver τυλίγεται σταθερά γύρω από τον καρπό με ένα στιβαρό καφέ λουράκι από λείο δέρμα μοσχαριού με κούμπωμα από ατόφιο ασήμι.

ZENITH Pilot Type 20 Extra Special Silver – Από ατόφιο ασήμι!-5

Όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι της Zenith, με τους οποίους το συζητήσαμε στην έκθεση της Βασιλείας, στο ρολόι αυτό το ασήμι είναι επιροδιωμένο, φέρει δηλαδή επίστρωση με ρόδιο, ένα υλικό που δεν του επιτρέπει να μαυρίσει με το πέρασμα του χρόνου, παραμένοντας πάντα λαμπερό και στιλπνό.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Zenith εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή