ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Τσιπουράδικο Κρόκιο: Σεμνά και ταπεινά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Υπόλοιπη Ελλάδα, Ελληνική Κουζίνα, Μεζεδοπωλεία

Off Broadway εμπειρία αυθεντικού τσιπουράδικου.

Η θέση: Μια μικρή παράκαμψη από την εθνική οδό είναι το Κρόκιο - μισή ώρα απόσταση από το Βόλο.

Η ατμόσφαιρα: Αξίζει να το ζήσετε, είναι η εμπειρία του αυθεντικού τσιπουράδικου.

Το φαγητό: Μενού φυσικά δεν υπάρχει και το σενάριο είναι το κλασικό με όλα τα dos και dont's. Μαζί με τα τσίπουρα που θα παραγγείλετε, θα έρθουν στο τραπέζι και μια σειρά από μεζέδες της θάλασσας και δυο τρία ζαρζαβατικά για να γλιστρήσει το ψαράκι. Η αρχή γίνεται με ψητή πατάτα, μισή σε κάθε πιατάκι, ένα για τον καθένα. Εδώ δεν έχει τηγάνι, παρά μόνο κάρβουνα.

Κάθε πρωί στις 6 περνάει ο ψαράς από το Βόλο κι ο ιδιοκτήτης Χρήστος Ξηρομερίσιος ψωνίζει ό,τι σπαρταράει. Αν δε μείνει ικανοποιημένος, επισκέπτεται την αγορά του Αλμυρού ή της Νέας Αγχιάλου. Καιρού μη επιτρέποντος, το μαγαζί μένει κλειστό. Σε μας η τύχη έφερε παντζάρια, ρέγκα ψητή και τσιπούρα ανοιγμένη στη μέση, θραψαλάκια και γαρίδες.

Ο λογαριασμός: Περίπου 3,5 € η γύρα τσίπουρο με 2 μεζέδες.

Η κάβα: Τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν πάτε στο Κρόκιο επί τούτου για το τσιπουράδικο, καλό είναι να επιβεβαιώσετε ότι είναι ανοιχτό με ένα τηλεφώνημα.

Τσιπουράδικο Κρόκιο, Πλατεία Κροκίου, Τ/698-967.6127.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ