FT: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

FT: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτιά της ΝΔ και διαφορά 10,6 μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» οι Financial Times στις επερχόμενες ευρωεκλογές, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών. Σε δημοσίευμα τους με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις ανά χώρα», οι FT αναλύουν τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο καιρό για να «προβλέψουν» τα πιθανά αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Στο άρθρο τους οι FT αναφέρουν πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ΝΔ θα κερδίσει 10 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, 7 ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 το ΚΙΝΑΛ και 3 τα άλλα κόμματα.

 

FT: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές-1

Η αρθρογράφος των FT σημειώνει «ότι μετά από δέκα χρόνια ύφεσης, με την ανεργία να είναι πάνω από το 18% και την πρωτοφανή μετανάστευση αρκετών νέων Ελλήνων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι το βασικό ζήτημα στις ερχόμενες εκλογές».

FT: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 10,6% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές-2

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε πρώτος στις ευρωεκλογές του 2014, να βρίσκεται πίσω από την Νέα Δημοκρατία», αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή