«Φωτογραφικές» αποσπάσεις στο Αεροδρόμιο Αθηνών καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Φωτογραφικές» αποσπάσεις στο Αεροδρόμιο Αθηνών καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην πρόσφατη απόφαση της ΕΛΑΣ να ενισχύσει με 17 αστυνομικούς τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ασκεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι συγκεκριμένες αποσπάσεις προέρχονται από «διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και μάλιστα από Α.Τ. τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα και λειτουργούν με υπάρχουσα δύναμη 50% κάτω της οργανικής και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Επιπλέον η διάθεση του προσωπικού έγινε ονομαστικά χωρίς να υπάρξει πρότερη διαταγή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όλο το προσωπικό της Γ.Α.Δ.Α».

Και η ανακοίνωση της Ενωσης καταλήγει:

«Είναι προφανές ότι η παραπάνω επιπλέον ενίσχυση της Υπηρεσίας του Αεροδρομίου είναι μία «φωτογραφική» διαταγή, όπου με κάποιο πλάγιο τρόπο (τυχαία;;;) η Φυσική Ηγεσία γνώριζε τα ονόματα αυτών που επιθυμούσαν να αποσπαστούν στο Αεροδρόμιο. Απόδειξη των παραπάνω, ότι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι είχαν ήδη προαναγγείλει την ενίσχυση, πριν την έκδοση της διαταγής της Γ.Α.Δ.Α..

Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ενίσχυση των Υπηρεσιών είναι αναγκαία από τη στιγμή που η Γ.Α.Δ.Α. υπολείπεται 4.500 περίπου οργανικών θέσεων. Όμως θα ήταν χρήσιμο οι «φωστήρες» να μας κάνουν γνωστό πως κατανέμονται αυτά τα κενά, ποιες Υπηρεσίες έχουν τα μεγαλύτερα και αν το Αεροδρόμιο ανήκει σε αυτές. Όπως επίσης γιατί στις κατά καιρούς διαταγές ενίσχυσης Υπηρεσιών εξαιρούνται τεχνηέντως Υπηρεσίες του Αρχηγείου και Υπηρεσίες φύλαξης Υψηλών Προσώπων, από τις οποίες ακούμε τόσα χρόνια ότι θα ενισχύσουν μάχιμες κεντρικές Υπηρεσίες, αλλά ποτέ δεν γίνεται.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να ενισχύονται Υπηρεσίες, αλλά όπως και στην πρόσφατη Διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α.Ε.Α., αντιδράσαμε για τον τρόπο που επιλέγει η Φυσική Ηγεσία να καλλιεργεί τον υπηρεσιακό αυτοματισμό στη λογική του «διαίρει και βασίλευε»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή