Ο Βλάσης Μάρας σήκωσε το… γάντι

Ο Βλάσης Μάρας σήκωσε το… γάντι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρόγραμμα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους της ενόργανης γυμναστικής είναι έτοιμος να παρουσιάσει ο Βλάσης Μάραw στο World Outdoor Gymnastics Gala που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στο μονόζυγο αποδέχτηκε την πρόσκληση – πρόκληση που του έκανε ο Σλοβάκος πρωταθλητής Αλιάζ Πεγκάν και είναι έτοιμος να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την εντυπωσιακή άσκηση «Πεγκάν» την οποία έχει στο ασκησιολόγιο του από το 2000.

Στην ενόργανη γυμναστική κάθε άσκηση φέρει το όνομα του αθλητή που την εκτελεί πρώτος. Έτσι, ο Αλιάζ Πεγκάν έχει δώσει το όνομά του σε μία από τις πιο ωραίες ασκήσεις στο μονόζυγο.

Ο Βλάσης Μάρας συμπεριέλαβε την άσκηση στο πρόγραμμά του και έφτασε σε σημείο να την εκτελεί καλύτερα από τον δημιουργού της και, μάλιστα, να τον νικάει και στους αγώνες.

«Το 1998 συμμετείχα ως έφηβος σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί στους άνδρες αγωνιζόταν ο Πεγκάν και είδα την άσκηση. Μου άρεσε πολύ, και όταν έφτασα από αθλητικής ωριμότητας σε σημείο που μπορούσα να την κάνω, την έμαθα, και το 2001 την πρόσθεσα στο πρόγραμμα μου. Πρώτη φορά την παρουσίασα στους Μεσογειακούς. Εκεί αγωνιζόταν και ο Πεγκάν. Εγώ ήμουν 18 ετών και του έκανε εντύπωση που είδε την άσκησή του να την κάνει ένας μικρός αθλητής. Στη συνέχεια τον κέρδισα.

Ύστερα από λίγες εβδομάδες πήρα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και αναδείχθηκα πρωταθλητής κόσμου, ενώ ο Αλιάζ δεν προκρίθηκε στον τελικό», δήλωσε ο Βλάσης Μάρας.

Ο Αλιάζ Πεγκάν, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα βρεθεί στις 7 Ιουλίου ανάμεσα στους θεατές που θα παρακολουθήσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την πρωτότυπη διοργάνωση.

Ο Σλοβένος ζήτησε από τον Βλάση Μάρα να εκτελέσει την άσκηση «Πεγκάν».

«Ξέρω ότι θα ήθελε και ο ίδιος να την κάνει σε έναν τόσο όμορφο και ιστορικό χώρο, και μάλιστα σε αυτή την πρωτότυπη διοργάνωση, αλλά έχει ολοκληρώσει την αθλητική καριέρα του. Εάν παρουσιάσω εγώ την άσκησή του θα νιώσει σαn να βρίσκεται και ο ίδιος πάνω στο μονόζυγο», τόνισε ο Βλάσης Μάρας.

Στο World Outdoor Gymnastics Gala θα πάρουν μέρος 20 αθλητές (Olympians) της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 20 διαφορετικές χώρες. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τέλειο τους ψηφιακό εαυτό, ο οποίος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα παρουσιαστεί σε οθόνες που θα φτάνουν τα 500 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή