Χειμωνιάτικος καιρός από σήμερα έως το τέλος Μαρτίου (βίντεο)

Χειμωνιάτικος καιρός από σήμερα έως το τέλος Μαρτίου (βίντεο)

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει.

Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη… εμμονή.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή