Άκρως απόρρητο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο εγκαινιάστηκε στις αρχές του χρόνου στη Νέα Υόρκη, αποκλειστικά αφιερωμένο στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών Κα Γκε Μπε και στις επιχειρήσεις κατασκοπείας που πραγματοποίησε από τη σύστασή της, το 1954, έως την κατάργησή της, το 1991.

Ένα κραγιόν-όπλο, μια δηλητηριώδης ομπρέλα, κρυφές κάμερες και διαφόρων ειδών κοριοί είναι μερικά μόνο από τα 3.500 αυθεντικά εργαλεία και γκάτζετ που παρουσιάζονται στο μουσείο KGB Espionage Museum και αποκαλύπτουν τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για μερικές από τις διασημότερες επιχειρήσεις στην ιστορία της κατασκοπείας.

Η μουσειακή εμπειρία συμπληρώνεται από βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις και ηχητικές μαρτυρίες κατασκόπων, αυτοπτών μαρτύρων και δημοσιογράφων, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διαδράσουν με αυθεντικά μηχανήματα αποκρυπτογράφησης, τηλεφωνικούς πίνακες και ανακριτικές καρέκλες, μεταξύ άλλων.

kgbespionagemuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή