Κτηματολόγιο: νέες παρατάσεις για δηλώσεις

Κτηματολόγιο: νέες παρατάσεις για δηλώσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συλλογή δηλώσεων από περιοχές του Δήμου Αιγίου θα συνεχιστεί στις 8 Απριλίου η κτηματογράφηση του υπολοίπου τις χώρας. Παράλληλα, θα δοθεί νέα παράταση έως τις 13 Μαΐου για τις περιοχές των Δήμων Λουτρακίου και Κορινθίων, που ξεκίνησαν πρώτες τη συλλογή δηλώσεων τον περασμένο Νοέμβριο. Η συλλογή δηλώσεων στις περιοχές που απομένουν –Ιόνια νησιά, νησιά Αττικής και Βορείου Αιγαίου– μετατίθεται για τις αρχές Μαΐου.

Τα υπό κτηματογράφηση χωριά της Αιγιαλείας ανήκαν σε ένα «πακέτο» περιοχών που είχε προκηρυχθεί… το 2011. Ωστόσο, λόγω ενστάσεων και προσφυγών καθυστέρησε αρκετά χρόνια η υπογραφή συμβάσεων και, κατά συνέπεια, η έναρξη της κτηματογράφησης. Οι περιοχές στις οποίες θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου η συλλογή δηλώσεων είναι οι: Ζήρεια, Νέος Ερινεός, Καμάρες, Αγιος Κωνσταντίνος, Βαλιμίτικα, Δημητρόπουλο, Διγελιώτικα, Κουλούρα, Λόγγος, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Σελινούντας και Τεμένη Αχαΐας.

Επίσης παίρνει νέα παράταση, έως τα μέσα Μαΐου, η υποβολή δηλώσεων στις περιοχές της Κορινθίας που ξεκίνησε συλλογή δηλώσεων τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόκειται για τις περιοχές Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Δήμου Κορινθίων και Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου.

Κτηματολόγιο: νέες παρατάσεις για δηλώσεις-1

Τέλος, μετατίθεται για τις αρχές Μαΐου η έναρξη συλλογής δηλώσεων στις τρεις περιοχές που απομένουν: σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, στα νησιά της Αττικής και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και σε Λήμνο και Λέσβο. Αιτία είναι η δυσκολία στην εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία γραφείων κτηματογράφησης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν ακόμα ανατεθεί (και επομένως θα καθυστερήσουν τουλάχιστον ένα έτος) πέντε από τις 32 συμβάσεις της τελευταίας γενιάς του κτηματολογίου. Πρόκειται για τις συμβάσεις που αφορούν τις Κυκλάδες (Ανδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μήλος, Κέα, Κύθνος), τη Θεσπρωτία, την Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο (περιοχές Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου). Οι πέντε συμβάσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της χώρας δεν έχουν ακόμα υπογραφεί λόγω προσφυγών των συμμετεχόντων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι περιοχές αυτές εξαιρέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών από τον στόχο ολοκλήρωσης του κτηματολογίου τον Ιούνιο του 2021 και μετατίθενται για το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή