Κρίσιμο στοίχημα για το Ποτάμι οι ευρωεκλογές

Κρίσιμο στοίχημα για το Ποτάμι οι ευρωεκλογές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιοδείες του Σταύρου Θεοδωράκη και του συνόλου των στελεχών του σε όλη τη χώρα θα κλιμακώσει το Ποτάμι το προσεχές διάστημα την προεκλογική δραστηριότητά του. Στόχος είναι, όπως επισημαίνεται, «να μεταφερθεί το μήνυμα του Ποταμιού σε κάθε άκρη της χώρας», με το ακριβές πρόγραμμα των περιοδειών να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Αλλωστε, οι ευρωεκλογές του Μαΐου αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τη Σεβαστουπόλεως. Στόχος είναι, μετά τις «περιπέτειες» της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής και της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας από τα «απόνερα» της συμφωνίας των Πρεσπών, να επιτευχθεί η επιστροφή του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, έχει θέσει ως πήχυ τη διατήρηση των δύο εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις οποίες είχε κερδίσει στις κάλπες του 2014.

Με αυτά τα δεδομένα, κίνηση υψηλού συμβολισμού θεωρείται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρέσβη επί τιμή Γιώργου Κακλίκη, μιας και συνιστά, επί της ουσίας, μια «προσωποποίηση» των θέσεων περί συναίνεσης τις οποίες έχει εκφράσει το Ποτάμι όλο αυτό το διάστημα στον τομέα των εθνικών θεμάτων. Κυρίως δε, εν μέσω των αντιπαραθέσεων που έχουν πυροδοτηθεί στο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή κυρίως τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία για το ονοματολογικό. Ο κ. Κακλίκης συμπορεύεται με το Ποτάμι από τη γέννηση της παράταξης το 2014, ενώ είναι σύμβουλος του κ. Θεοδωράκη επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Παράλληλα, διαμόρφωσε την πρόταση της παράταξης για σύσταση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, η οποία αντανακλά και τις πτυχές της πολιτικής του Ποταμιού στα εθνικά θέματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Κακλίκης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τασσόμενος κατά του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος στην Ε.Ε. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε τον κ. Κακλίκη «πολύπειρο διπλωμάτη και αληθινό πατριώτη, που τοποθετείται με ψυχραιμία στα φλέγοντα εθνικά θέματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή