Διλήμματα από Μητσοτάκη ενόψει κάλπης

Διλήμματα από Μητσοτάκη ενόψει κάλπης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κεντρικό του αφήγημα ενόψει των ευρωεκλογών, βασικός άξονας του οποίου είναι η κρισιμότητα της κάλπης της 26ης Μαΐου, αναμένεται να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έχει ήδη διαμηνύσει ότι αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα εθνικής κάλπης, θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον πήχυ στους βουλευτές του, καλώντας τους να αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές σαν να ήταν εθνικές εκλογές και σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που αν μέχρι τότε δεν έχουν μεσολαβήσει εθνικές κάλπες, θα σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ούτως ή άλλως αποφασισμένος να θέσει σκληρά διλήμματα ενόψει ευρωεκλογών, αναδεικνύοντας παράλληλα τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, στην παρέμβασή του θα αποδομήσει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη «δήθεν» μάχη κατά της διαπλοκής, αλλά και το κυβερνητικό αφήγημα περί προστασίας των αδυνάμων και υποτιθέμενης ανάκαμψης της οικονομίας. Αναμένεται επίσης να δώσει έμφαση και στην «υποτιθέμενη» ανησυχία του κ. Τσίπρα για την άνοδο της Ακροδεξιάς, την ώρα που ήταν εκείνος που κυβέρνησε μαζί της τέσσερα χρόνια. Μια πρόγευση, πάντως, δόθηκε ήδη χθες από την Πειραιώς, η οποία επανήλθε με σκληρή γλώσσα έναντι της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αφορμή η σχετική τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η Ν.Δ. είχε «αγαστή σχέση με τη διαπλοκή τις προηγούμενες δεκαετίες». «Η επιλογή του κ. Κόκκαλη είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζαν από την Πειραιώς, ενώ θύμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον κ. Μαρινάκη για τη στήριξη της εκλογής της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια, αλλά και τις εκλεκτικές σχέσεις υπουργών του με τον επιχειρηματία. «Ο κ. Τσίπρας, αντί να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι χάλασε στις σχέσεις τους και τι τον συνδέει με τον κ. Κόκκαλη», σημείωναν, υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. «δεν έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει, ούτε συναλλάσσεται και διαπλέκεται με κανέναν επιχειρηματία».

Νωρίτερα, η Πειραιώς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την α΄ κατοικία, κατηγορώντας την ότι η ρύθμιση που προτείνει δεν προβλέπει καμία επιβράβευση για τους συνεπείς δανειολήπτες και προαναγγέλλοντας βελτιώσεις όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Ν.Δ., ανακοινώνοντας τη θετική επί της αρχής ψήφιση της ρύθμισης, αφού διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανένα πλαίσιο προστασίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «θράσος» να πανηγυρίζει και ότι «με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση κι ύστερα από απίστευτες παλινωδίες, στο παρά πέντε επιχειρεί να ρυθμίσει ένα πολύ μικρό τμήμα του προβλήματος που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες».

Υποψηφιότητα Σπυράκη

Αλλαγή σκυτάλης στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., καθώς η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει τελικά τη Μαρία Σπυράκη στo ευρωψηφοδέλτιο και όχι στην εθνική λίστα, επιβραβεύοντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την κ. Σπυράκη και για την πρόσφατη ανάδειξή της ως καλύτερης ευρωβουλευτού της χρονιάς στο πεδίο Βιομηχανία, Ερευνα και Καινοτομία, σηματοδοτεί και την οριστική απόσυρσή της από τη θέση της εκπροσώπου του κόμματος, την οποία αναλαμβάνει αύριο η μέχρι τώρα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή