Μητσοτάκης για Τσίπρα: Να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου για να δει τη ρημαγμένη κοινωνία (βίντεο)

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου για να δει τη ρημαγμένη κοινωνία (βίντεο)

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «τετραετία ντροπής».

«Οι Έλληνες έχουν βιώσει από πρώτη χέρι αυτή την τετραετία τα ψέματα του κ.Τσίπρα. Όλα τα ψέματα έχουν ένα τέλος, ακόμα και αυτά που μας στοίχισαν περισσότερα από 100 δις. ευρώ και που μας καταδικάζουν σε λιτότητα δεκαετιών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «αριστερό Όρμπαν του Νότου» ενώ σημείωσε ότι «αν είχε πολιτική ευαισθησία θα είχε προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη εθνικών εκλογών».

Αναφερόμενος στη «μάχη» των ευρωεκλογών ζήτησε «καθαρή, ευρεία νίκη της ΝΔ» , όπως και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου για να δει τη ρημαγμένη κοινωνία (βίντεο)-1

«Αυτά που έγιναν στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια μας επιτρέπουν να βγάλουμε συμπεράσματα και για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλα θα κριθούν στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τα ψέματα του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δείξει το δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, σημειώνοντας ότι «το βράδυ τις 26ης Μαΐου το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα πολίτη ότι στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Για τις ευρωεκλογές διαθέτουμε μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο, με έμπειρα στελέχη της παράταξης, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές μας, με βουλευτές οι οποίοι παίρνουν το ρίσκο να παραιτηθούν από τη Βουλή για να δώσουν τη μάχη και δεν χρειάζεται να το παίζουν δίπορτο, και με πολλούς άξιους ανθρώπους», τόνισε.

«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί υπηρετήσαμε τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση και έρχεται η ώρα που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας την ανάγκη των πολιτών «μιας θετικής διεξόδου».

«Έχουμε την υποχρέωση να τους εξηγήσουμε που θέλουμε να πάει η Ελλάδα. Έχουμε τις απαντήσεις στα  μεγάλα ζητήματα και ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι «όσο λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο εξοργίζονται οι πολίτες». Παράλληλα τον κάλεσε «να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου για να δει τη ρημαγμένη κοινωνία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για ένα «λάθος που εκδηλώνει τις πρώτες αρνητικές συνέπειες».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «διατηρούμε πάντα το δικαίωμα του βέτο σε κάθε απόπειρα ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Να βγει από το σιδερόφρακτο Μαξίμου για να δει τη ρημαγμένη κοινωνία (βίντεο)-2

«Είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ, να θυμηθούν αίφνης ότι υπάρχουν, και με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη της ΕΡΤ ανέλαβαν μία προσπάθεια που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία τους στην ΚΟ του κόμματος.

Και πρόσθεσε:

«Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους όπως πρέπει και εκεί που πρέπει. Υπάρχει βουβή οργή σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Αυτή θα εκφραστεί το βράδυ των εκλογών εκκωφαντικά. Στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή, για χαλαρή ψήφο σε πολιτικά πυροτεχνήματα της συγκυρίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή