Πανελλαδικές στις 7 Ιουνίου – Ολο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλαδικές στις 7 Ιουνίου – Ολο το πρόγραμμα των εξετάσεων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα σημάνει το πρώτο κουδούνι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Ωστόσο, όπως και πέρυσι, η επίσημη έναρξη των Πανελλαδικών θα γίνει από τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Και για τις δύο κατηγορίες υποψηφίων, οι εξετάσεις θα αρχίσουν παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γεν. Παιδείας. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 18/6 (με τα μαθήματα της Βιολογίας Γεν. Παιδείας και Προσανατολισμού). Σε ό,τι αφορά τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 20/6 με μαθήματα ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ., καθώς στις 8.30 π.μ. θα αρχίζει η εξέταση κάθε μαθήματος, η οποία θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο στα ΕΠΑΛ, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Πανελλαδικές στις 7 Ιουνίου – Ολο το πρόγραμμα των εξετάσεων-1

Το πρόγραμμα των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο, έλεγχος μουσικών δεξιοτήτων) δεν ανακοινώθηκαν χθες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπήρξε πρόβλημα διευθέτησης των ημερομηνιών. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε φέτος διότι προστέθηκε η εξέταση δύο επιπλέον ειδικών μουσικών δεξιοτήτων για τους υποψηφίους των μουσικών τμημάτων. Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και η προθεσμία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Βέβαια, εκκρεμεί η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ. Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο αριθμός ανακοινώθηκε στις 28 Μαρτίου και συνολικά για το 2018-19 δόθηκαν 74.692 θέσεις σε ΑΕΙ. Φέτος, το εμπόδιο είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες για την απορρόφηση όλων των ΤΕΙ από κάποιο πανεπιστήμιο, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σχολή Λιμενοφυλάκων

Τέλος, το υπουργείο διευκρίνισε ότι η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων θα είναι προσβάσιμη από τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις των ημερησίων ΕΠΑΛ τον Ιούνιο 2019 (είτε προέρχονται από ημερήσια είτε από εσπερινά ΕΠΑΛ). Η Σχολή θα ενταχθεί και στο μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων για το 10%. Οι υποψήφιοι, εκτός από την επισήμανση της επιθυμίας τους στην αίτηση-δήλωση, θα πρέπει α) να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Λιμενικό, (και όχι στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ή στην ίδια τη Σχολή) σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται από τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και β) να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή