ΠΑΣΟΚ για δάνεια κομμάτων: Αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ για δάνεια κομμάτων: Αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ,  με αφορμή την παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας για άσκηση ποινικών διώξεων για τα δάνεια των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρόκειται για αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών και αναφέρει πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε επισημάνει τέτοιους είδους μεθοδεύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από τη σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε "η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)". Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.

Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν, ως φαίνεται, και τη βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.

Έχουν ήδη τελειώσει……».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή