Νέες αποκαλύψεις για τη «μαφία» των φυλακών

Νέες αποκαλύψεις για τη «μαφία» των φυλακών

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για τον 65χρονο δικηγόρο, σε βάρος του οποίου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, και μία ακόμα δικηγόρο Αθηνών, 45 ετών.

Η εμπλοκή τους στην υπόθεση προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική το διάστημα που μεσολάβησε από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Αλβανός βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι». Αφορμή για την έρευνα υπήρξε η απόδραση αρχές του χρόνου από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο Αλβανών κρατουμένων, για τους οποίους υπήρξαν υπόνοιες ότι θα έπαιρναν μέρος σε τρομοκρατική ενέργεια.

Στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό τους, οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε διαδοχικές άρσεις απορρήτου στα τηλέφωνα υπόπτων και κατάφεραν να εντοπίσουν την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο φερόμενος ως αρχηγός της λεγόμενης «μαφίας» των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι. Από την καταγραφή των συνδιαλέξεων του «Κλόντι» η ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε κρίσιμα στοιχεία για μια σειρά από υποθέσεις με ιδιαίτερο ποινικό ενδιαφέρον, όπως ο φόνος του Αλβανού κρατουμένου Αρμπερ Μπάκο, ο εκβιασμός του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ο φόνος του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του –κατηγορούμενου εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα– δικηγόρου, 65 ετών.

Ο φάκελος της δικογραφίας υπεβλήθη στην Εισαγγελία, που με τη σειρά της τη «χρέωσε» –λόγω της σοβαρότητάς της– στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο τελευταίος ανέλαβε να αξιολογήσει όχι μόνο όσα προανακριτικά είχαν προκύψει στη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα, αλλά και να συσχετίσει τις επιμέρους δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τις προαναφερθείσες υποθέσεις. Τις τελευταίες ημέρες, ο ανακριτής συγκέντρωσε καταθέσεις μαρτύρων, ενώ κατόπιν αξιολόγησης και του προανακριτικού υλικού κατέληξε στην έκδοση ενταλμάτων σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου και της συναδέλφου του, 45 ετών. Ο πρώτος είχε τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Λεκοτσάι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του βαρυποινίτη, του κατέβαλλε χρήματα. Σημειώνεται ότι ο «Κλόντι» είχε υπό τις εντολές του τους επίσης Αλβανούς Αρμπερ Μπάκο και Ολντι Ντούλτσε, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου.

Επιπλέον, οι Μπάκο και Ντούλτσε είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο. Ο τελευταίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για την υπόθεση Energa, στην οποία είχε αντιδικήσει με τον 65χρονο δικηγόρο, κατά το παρελθόν νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ. Ο τελευταίος πάντως, μέσω του συνηγόρου του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, αρνείται την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και υποστηρίζει ότι επικοινωνούσε με τον Λεκοτσάι, καθώς ο τελευταίος ήταν ο βασικός μάρτυρας-πληροφοριοδότης στην υπόθεση τής εναντίον του ένοπλης επίθεσης. Οσον αφορά την 45χρονη δικηγόρο, και εκείνη είχε τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «Κλόντι», ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα του έδωσε οδηγίες για να αποδράσει από την αίθουσα του εφετείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, με κατηγορουμένους την ίδια ομάδα Αλβανών κακοποιών.

Σημειώνεται ότι χθες ο έγκλειστος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή