Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H φετινή Baselworld μπορεί να πέρασε από χίλια μύρια κύματα, κατόρθωσε όμως να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Και ένας από τους λόγους ήταν αναμφισβήτητα η παλαίμαχος ωρολογοποιία Patek Philippe. Ειδικά οι connoisseurs, οι δημοσιογράφοι και οι συλλέκτες αναμένουν πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα μοντέλα του ιστορικού ελβετικού οίκου, τα οποία κάνουν το ντεμπούτο τους κάθε Μάρτιο στην έκθεση της Βασιλείας. Τι είδαμε λοιπόν, στο περίφημο γυάλινο περίπτερο της Patek; Δεκαπέντε καινούρια μοντέλα –10 ανδρικά και 5 γυναικεία– ήρθαν να εμπλουτίσουν την τρέχουσα συλλογή του οίκου, τα οποία θα σας τα δείξουμε ευθύς αμέσως. Εννοείται ότι στα περισσότερα από αυτά θα επανέλθουμε με λεπτομερή άρθρα στο μέλλον. Έχουμε και λέμε…

1. PATEK PHILIPPE Alarm Travel Time 5520P

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-1

Πλατινένια κάσα, δύο χρονικές ζώνες και 24ωρο alarm που ηχεί με ένα κλασικό γκονγκ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ταξιδιωτικού μοντέλου. Στο εσωτερικό του κρύβεται ένας αυτόματος μηχανισμός με 574 εξαρτήματα και ενσωματωμένες όλες τις λειτουργίες, για τον οποίο αναμένεται η κατοχύρωση τεσσάρων τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών όσον αφορά το σύστημα αφύπνισης (alarm).

2. PATEK PHILIPPE Calatrava Weekly Calendar 5212

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-2

Η Patek Philippe φημίζεται για τα ρολόγια της με ημερολογιακές ενδείξεις (ειδικά για τα μοντέλα της με ετήσιο ή διηνεκές ημερολόγιο). Τώρα παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο το οποίο διαθέτει μία ενδιαφέρουσα καινοτομία: εκτός από την ημέρα της εβδομάδας και την ημερομηνία, το συγκεκριμένο ρολόι δείχνει και τον αριθμό της εβδομάδας. Η κάσα του είναι ατσάλινη και φιλοξενεί έναν ολοκαίνουριο αυτόματο μηχανισμό με αρκετές καινοτομίες και βελτιώσεις, ειδικά όσον αφορά τον σύστημα κουρδίσματος.

Εκτός από τα δύο προηγούμενα μοντέλα που είναι εντελώς καινούρια, η ελβετική manufacture εξέλιξε αισθητικά αρκετά από τα εμβληματικά μοντέλα της ανδρικής της συλλογής. Ας τα γνωρίσουμε, ξεκινώντας από το πολυπλοκότερο και καταλήγοντας στα πιο απλά.

3. PATEK PHILIPPE Grandmaster Chime 6300G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-3
Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-4

Το εκπληκτικό Grandmaster Chime, το πολυπλοκότερο ρολόι χειρός στη συλλογή της Patek Philippe (με 20 complications, οι οποίες αναπτύσσονται και στις δύο όψεις του) κυκλοφορεί πλέον σε έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ με δύο καντράν από μπλε οπαλίνα. 

4. PATEK PHILIPPE Minute Repeater Rare Handcrafts 5078G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-5

Το αυτόματο μοντέλο 5078 με ηχητική σήμανση (minute repeater) γίνεται ένα μικρό έργο τέχνης και εντάσσεται στην «οικογένεια» Rare Handcrafts της Patek Philippe. Η φρέσκια εκδοχή του στεγάζεται σε μία πολύτιμη κάσα από λευκό χρυσό και το καντράν του είναι από μαύρο σμάλτο με ελικοειδή μοτίβα και αραβουργήματα.

5. PATEK PHILIPPE World Time 5231J

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-6

Το συναρπαστικό World Time επανέρχεται φέτος με έναν χάρτη της υφηλίου στο καντράν από σμάλτο με την τεχνική cloisonné και μία ανασχεδιασμένη κάσα από κίτρινο χρυσό 18Κ.

6. PATEK PHILIPPE Annual Calendar Regulator 5235/50R

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-7

Ένα ετήσιο ημερολόγιο, εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού είναι σε διάταξη regulator (μόνο με κεντρικό λεπτοδείκτη, ενώ οι ώρες εμφανίζονται σε ξεχωριστό υποκαντράν, στο 12). Στην συγκεκριμένη έκδοση έχει κάσα από ροζ χρυσό και ένα εντυπωσιακό δίχρωμο καντράν σε γκρι-ανθρακί και μαύρο.

7. PATEK PHILIPPE Chronograph 5172G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-8

Υπέροχη vintage αισθητική, σ’ αυτόν το κλασικής σχεδίασης χρονογράφο, ο οποίος διαθέτει καινούρια κάσα, ανασχεδιασμένο καντράν και κουρδιστό μηχανισμό με column wheel και οριζόντιο συμπλέκτη.

8. PATEK PHILIPPE Annual Calendar Chronograph 5905R

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-9

Νέα προσθήκη στη σειρά χρονογράφων με ετήσιο ημερολόγιο, αυτή τη φορά με κάσα από ροζ χρυσό και καφέ καντράν με φινίρισμα σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων.

9. PATEK PHILIPPE Nautilus Annual Calendar 5726/1A

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-10

Η επιτομή της σπορ πολυπλοκότητας, το Nautilus από ανοξείδωτο ατσάλι με ετήσιο ημερολόγιο και φάσεις της Σελήνης, απέκτησε νέο μπλε καντράν.

10. PATEK PHILIPPE Aquanaut “Jumbo” 5168G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-11

Με ωραία κάσα από λευκό χρυσό, το αγαπημένο Aquanaut με το προσωνύμιο «Jumbo» κυκλοφορεί σε ένα εντυπωσιακό χακί-πράσινο χρώμα και απευθύνεται σε ένα πιο δυναμικό και πιθανώς πιο νεανικό κοινό.

Και ερχόμαστε στις γυναικείες δημιουργίες, οι οποίες, όπως προαναφέραμε είναι πέντε, κάποιες από τις οποίες κυκλοφορούν σε αρκετές παραλλαγές.

11. PATEK PHILIPPE Nautilus Self-winding Steel 7118/1200A

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-12

Το αυτόματο γυναικείο Nautilus από ανοξείδωτο ατσάλι με στεφάνη στολισμένη με διαμάντια παρουσιάζεται φέτος σε ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο και νέους χρωματισμούς του καντράν: μπλε, γκρι-ανθρακί και ασημί.

12. PATEK PHILIPPE Nautilus Self-winding Rose Gold 7118/1R

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-13

Ομοίως, το αυτόματο Nautilus από ροζ χρυσό κυκλοφορεί σε δύο νέες εκδόσεις χωρίς διαμάντια στη στεφάνη, με καντράν από ασημί ή χρυσή οπαλίνα.

13. PATEK PHILIPPE Diamond Ribbon Joaillerie 4978/400G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-14

Ένα συναρπαστικό ρολόι-κόσμημα με αστραφτερά μπριγιάν σε σπειροειδή διάταξη, σαν μία πολύτιμη κορδέλα από διαμάντια που τυλίγεται γύρω από την κάσα από λευκό χρυσό 18Κ και συνεχίζεται στο καντράν.

14. PATEK PHILIPPE Calatrava Haute Joaillerie 4899/901G

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-15

Η πιο απαστράπτουσα εκδοχή στη συλλογή Calatrava έχει φτερά σκαλισμένα επάνω στη γαλάζια πλάκα από φίνο φίλντισι ενώ λευκά διαμάντια και μπλε ζαφείρια στολίζουν την κάσα και το καντράν.

15. PATEK PHILIPPE Twenty~4 Automatic Haute Joaillerie 7300/1450R

Οι νέες δημιουργίες της PATEK PHILIPPE για το 2019-16

Η συλλογή Twenty~4 είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην πλούσια γκάμα γυναικείων μοντέλων της Patek Philippe. Τώρα απέκτησε ένα καινούριο μέλος στολισμένο εξολοκλήρου με διαμάντια διαφόρων μεγεθών, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε τυχαίους σχηματισμούς παντού, στην κάσα, στο καντράν και στο μπρασελέ.

Δείτε και ένα video με τα novelties της Βασιλείας…

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή