S.C. Johnson Hellas: Πολυεθνική και οικογενειακή

S.C. Johnson Hellas: Πολυεθνική και οικογενειακή

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H S.C. Johnson είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες προϊόντων οικιακής κυρίως, αλλά και επαγγελματικής χρήσης, παγκοσμίως. Ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1886 και, έπειτα από 133 χρόνια λειτουργίας με 5 γενιές της οικογένειας Johnson στο «τιμόνι», σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες. Η ελληνική εταιρεία ιδρύθηκε το 1965.  

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Εν όψει Μουντιάλ 2018, μετά από αίτημα εργαζομένων έγινε αγορά μιας οθόνης τηλεοράσεως μεγάλων διαστάσεων, για να μπορούν να παρακολουθούν τους μεσημεριανούς αγώνες.

Για την επιλογή του catering-προμηθευτή μεσημεριανού φαγητού όλοι οι εργαζόμενοι δοκίμασαν δημιουργίες των δύο τελικών διεκδικητών της προμήθειας και αποφάσισαν μέσω ψηφοφορίας ποιον θα επιλέξουν.

Τις Παρασκευές η εταιρεία δεν κανονίζει συναντήσεις και οι εργαζόμενοι αποχωρούν νωρίτερα (14.30-15.00). Επίσης, δίνει μία επιπλέον ημέρα αδείας τον χρόνο, σε αντικατάσταση κάποιας αργίας που πέφτει Σαββατοκύριακο.

«Ημέρα Οικογένειας»: Τον Μάιο του 2018 τα παιδιά των εργαζομένων επισκέφθηκαν τον χώρο εργασίας των γονιών τους, ο οποίος είχε μετατραπεί σε… «παραμύθι». Συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες, ενώ δεν έλειψαν τα δώρα και οι εκπλήξεις.

Μέσω του βραβείου «Now Thanks!» η εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους Διευθυντές να ευχαριστήσουν και να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους για την επιπλέον προσπάθεια που κατέβαλαν ή την επιτυχία που σημείωσαν.

Ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πώς θα αξιοποιήσει το βραβείο, καθώς αφορά δραστηριότητες αξίας από 100 έως 500 ευρώ (π.χ. δείπνο για δύο, οικογενειακή δραστηριότητα/εμπειρία ή Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχείο).

Κάποιες από τις παροχές της:

Η S.C. Johnson προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους Ticket restaurant card με 1.300 ευρώ ετησίως για αγορές σε super market και επιπλέον 120 ευρώ την περίοδο των Χριστουγέννων και 60 ευρώ την περίοδο του Πάσχα.

Επιδοτεί το κόστος σχολικών ειδών των παιδιών εργαζομένων με 100 ευρώ ανά παιδί ετησίως και παράλληλα για την εισαγωγή παιδιών εργαζομένων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχει επίδομα σχολικής επίτευξης, ύψους 500 ευρώ.

Σε περίπτωση γάμου η εταιρεία προσφέρει στον εργαζόμενο το ποσό των 800 ευρώ και για κάθε νέα γέννηση το ποσό των 500 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται άδεια γάμου 2 ημέρες πέραν του νομίμου, άδεια γέννησης τέκνου στους νέους πατέρες 2 ημέρες πέραν του νομίμου και επιπρόσθετη άδεια λοχείας για τις νέες μητέρες 2 εβδομάδες μετ’ αποδοχών πέραν του νομίμου.

Η εταιρεία διανέμει μέρος των κερδών της σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους 2 φορές τον χρόνο, ανεξάρτητα  από την αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων.


SCJ Experience

S.C. Johnson Hellas: Πολυεθνική και οικογενειακή-1

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η S.C. Johnson καταλαμβάνει την 1η θέση στις εταιρείες που αξίζει κάποιος να εργάζεται. Μια σημαντική διάκριση για την εταιρεία μας, για την οποία νιώθουμε πραγματικά περήφανοι, καθώς επισφραγίζει τον ανθρωποκεντρικό μας χαρακτήρα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε να υλοποιούμε πρακτικές που στόχο έχουν να προσφέρουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

Η S.C. Johnson είναι μια οικογενειακή εταιρεία πέντε γενεών και έχει αποδείξει εμπράκτως ότι οι βασικές της αρχές παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Πρωταρχική μας προτεραιότητα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί μας!

Το οικογενειακό κλίμα, η ομαδικότητα, η επιβράβευση, αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας αποτελούν μόνο κάποια από τα βασικά μας χαρακτηριστικά. Στην S.C. Johnson δεν υπάρχουν ιεραρχίες, αλλά αμοιβαίος σεβασμός.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε όλο τον κόσμο οι περισσότερες θυγατρικές βραβεύονται κάθε χρόνο ως Great Place to Work. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η S.C. Johnson και φέτος συνεχίζει δυναμικά και βραβεύεται ως «Ένα Εξαιρετικό Περιβάλλον Εργασίας σε Παγκόσμιο επίπεδο».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας, καθώς αυτή η επιτυχία τούς ανήκει! Μια δέσμευση από την πλευρά μας ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον να κάνουμε την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων μας ακόμα πιο όμορφη. Γιατί είναι μοναδική η εμπειρία τού να εργάζεσαι στην S.C. Johnson!

S.C. Johnson Hellas: Πολυεθνική και οικογενειακή-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή