Accenture: Επενδύοντας στη διαφορετικότητα

Accenture: Επενδύοντας στη διαφορετικότητα

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Accenture αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και λύσεων σε θέματα στρατηγικής, συμβουλευτικής, ψηφιακών μέσων, τεχνολογίας και λειτουργιών, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στους τομείς εξειδίκευσής της στην Ελλάδα. Ο αριθμός εργαζομένων της στην Ελλάδα έχει υπερδιπλασιαστεί (+125%) από το 2013 έως σήμερα.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η Accenture είναι μια εταιρεία που δίνει αξία στη διαφορετικότητα και στη συνεισφορά της μονάδας. H μακρόχρονη δέσμευσή της ως equal opportunity employer (50/50 έως το 2025) για την προσέλκυση, τη διατήρηση και την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης  των γυναικών έχει κρίσιμη σημασία στις υψηλές επιδόσεις και στην επιτυχία της.

Ο θεσμός της εκπαίδευσης στην Accenture εξελίσσεται και ενισχύεται συνεχώς. To 2018 το ελληνικό γραφείο σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή την Accenture Greece Academy, με στόχο την ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων (soft skills) όλων των εργαζομένων σε κάθε ιεραρχική βαθμίδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Accenture Ελλάδος, καθώς η Ακαδημία προσβλέπει στην καθιέρωση ενός προκαθορισμένου και δομημένου  εκπαιδευτικού πλάνου, αποδίδοντας πιστοποιητικό σπουδών με την ολοκλήρωσή του.

Το 2018, η εταιρεία δημιούργησε τη ρομποτική εφαρμογή COBE (Code of  Business Ethics), μέσω της οποίας κάθε εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σχετικές με τις Εταιρικές Αξίες και να πάρει απαντήσεις για το πώς να συμπεριφερθεί.

Η εσωτερική έρευνα Manager of the Year, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, έχει ως στόχο να προβάλει ένα ανώτατο στέλεχος το οποίο αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματικής συμπεριφοράς, ήθους και συναδελφικότητας, όπως το επιλέγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Breakfast with Top Management: Κάθε τρεις μήνες δίνεται η ευκαιρία σε 15 άτομα από το προσωπικό, κατόπιν κλήρωσης, να πάρουν πρωινό με τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τη Διοίκηση ή να ανταλλάξουν μαζί της τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα, αλλά και σε μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Κάποιες από τις παροχές της:

Διατίθεται πρόγραμμα αγοράς μετοχών της Accenture ανοιχτό σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως τμήματος και ιεραρχικού επιπέδου, με έκπτωση 15% στην ονομαστική τους αξία κατά την ημέρα της αγοράς.

Η εταιρεία επιβραβεύει τους εργαζομένους που συμπληρώνουν 15 χρόνια συνεχούς συνεργασίας με ένα πολύ σημαντικό ποσό ως «Επίδομα Πολυετίας», το οποίο έχουν δικαίωμα να εξαργυρώσουν όταν συνταξιοδοτηθούν.

Η εταιρεία παρέχει στους τρίτεκνους-πολύτεκνους το ποσό των 300-400 ευρώ μηνιαίως μέσω κάλυψης συγκεκριμένων κατηγοριών εξόδων, όπως σούπερ μάρκετ. Παρέχει επίσης 3 ημέρες άδεια πατρότητας επιπλέον των νόμιμων παροχών στους νέους μπαμπάδες και 5 ημέρες επιπλέον άδεια σε όλα τα διευθυντικά στελέχη.


Καινοτομία με επίκεντρο τον άνθρωπο

Accenture: Επενδύοντας στη διαφορετικότητα-1

Είμαστε, δε, ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, καθώς η διάκριση αυτή επιτεύχθηκε μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, σε μια περίοδο που η εταιρεία μας σημείωσε σημαντική ανάπτυξη, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και ανθρώπινου δυναμικού, αριθμώντας πλέον περισσότερους από 750 συμβούλους.

Ως Accenture, προτεραιότητά μας είναι να δημιουργούμε ομάδες οι οποίες στηρίζονται στη διαφορετικότητα και στην ισότητα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ένας από τους κύριους στόχους της εταιρείας παγκοσμίως είναι να εξισώσουμε (50%-50%) τον αριθμό ανδρών και γυναικών έως το 2025.

Παρέχουμε σαφείς και ευέλικτες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε συνδυασμό με εκπαιδευτικές δράσεις παγκόσμιου βεληνεκούς –συμπεριλαμβάνοντας συνέργειες με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το MIT–, καθώς και δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός διεθνούς και ηθικού οργανισμού. Ανάμεσα σε άλλα, προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ανταγωνιστικές αποδοχές, εκτεταμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα αγοράς μετοχών της εταιρείας.

Accenture: Επενδύοντας στη διαφορετικότητα-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή