British American Tobacco Hellas: Χρονιά-ορόσημο

British American Tobacco Hellas: Χρονιά-ορόσημο

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H British American Tobacco ιδρύθηκε το 1902 και συγκαταλέγεται σήμερα στους μεγαλύτερους ομίλους καπνικών προϊόντων στον κόσμο. Απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζομένους και εμπορεύεται πάνω από 200 εμπορικά σήματα που διατίθενται σε περισσότερες από 200 χώρες. Στην Ελλάδα η  British American Tobacco Hellas λειτουργεί με την τωρινή μορφή της από το 1999.  

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

To 2018 ήταν ξεχωριστή χρονιά για την British American Tobacco Hellas και τους εργαζομένους της, με την υιοθέτηση της στρατηγικής «Transforming Tobacco» και την επιλογή της Ελλάδας από τον Όμιλο ως μιας από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που διαθέτει ολόκληρη την γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς. Εύλογα, η χρονιά αυτή ήταν ορόσημο για τους εργαζομένους της εταιρείας, που κλήθηκαν να εφαρμόσουν μια σημαντική μεταμόρφωση στην καθημερινή τους εργασία, με μεγάλες προκλήσεις.    

Στη διάρκεια της χρονιάς και στο πλαίσιο της στρατηγικής «Transforming Tobacco», η British American Tobacco έχει προαγάγει 20% των εργαζομένων της σε νέους ρόλους – εστιασμένους σε Προϊόντα Επόμενης Γενιάς – ενώ 58% των νέων ρόλων απαρτίζεται από γυναίκες. Επιπροσθέτως, παρείχε δυνατότητες εκπαίδευσης σε όλους, καθώς και την εισαγωγή νέου πλάνου μεταβλητών αποδοχών με δείκτες μέτρησης απόδοσης (KPIs) σε Προϊόντα Επόμενης Γενιάς. Ισχυρή υπήρξε και η δέσμευση των εργαζομένων ως «πρεσβευτών» (ambassadors) της εταιρείας μέσα από τη συμμετοχή τους σε Ημέρες Καριέρας και εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2018 όλη η εταιρεία ταξίδεψε στο Τορίνο για 3ήμερο workshop πάνω στο νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού. Σημαντικό μέρος αφιερώθηκε σε δραστηριότητες team building.

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει σειρά καινοτόμων δράσεων με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό και δημιουργία αξίας στην ελληνική κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή πάντοτε όλων των εργαζομένων της, όπως η δημιουργία του πρώτου Job Center στην Ελλάδα, η κατασκευή Κοινωνικών Κατοικιών για ανθρώπους σε ανάγκη, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε δράσεις αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης, όπως πρωτοβουλία που ανέλαβε το 2018 σε μία από τις πολυπληθέστερες περιοχές της Αττικής, τον Άγιο Δημήτριο, στο ρέμα της Πικροδάφνης, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, μέσω του workshop Unconscious Bias, το οποίο βοηθά να μην υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, διασφαλίστηκε ότι στη short list των προσλήψεων θα υπάρχουν 50% γυναίκες και 50% άντρες, με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών στον οργανισμό.

Κάποιες από τις παροχές της:

Παρέχεται συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και η χρηματοδότησή του γίνεται από την εταιρεία, με δυνατότητα καταβολής εθελοντικών και εφάπαξ εισφορών από τους εργαζομένους.

Παροχή Flexible Benefits: μηνιαία παροχή για όλους τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών παροχών αυτήν που επιθυμούν.

Η εταιρεία παρέχει σε μηνιαία βάση κουπόνια φαγητού ίσης αξίας σε όλους τους εργαζομένους για παραγγελία γευμάτων.


Εργασιακό περιβάλλον που κερδίζει!

British American Tobacco Hellas: Χρονιά-ορόσημο-1

Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που αποτελώ μέλος ενός επιτυχημένου οργανισμού όπως η British American Tobacco Hellas, που τολμά να μετασχηματίζεται ώστε να παραμένει σύγχρονος και καινοτόμος! Η εταιρεία μεταλλάσσεται, προσαρμόζεται και επενδύει σε νέες τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα, με τη διαρκή συμβολή της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, επενδύει διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό της μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη των εργαζομένων με γνώμονα τη στρατηγική της.

Η βράβευση αυτή αποτελεί τη 13η κατά σειρά διάκριση της εταιρείας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού τα τελευταία χρόνια και έρχεται ως ακόμα μία επιβράβευση για τις καινοτόμες ανθρωποκεντρικές πρακτικές που ακολουθούμε. Την ίδια στιγμή, η διάκριση αυτή μας ωθεί να βελτιώνουμε διαρκώς τις πρακτικές μας, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο και τις προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους μας τα απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω εξέλιξή τους, παράλληλα με τη συμβολή τους στην πορεία της εταιρείας.

British American Tobacco Hellas: Χρονιά-ορόσημο-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή